Aktuális

Festménnyel várják majd a kórházból hazatérő Kóbor Jánost

Bors

2021. november 29. hétfő 12:15

Mindenki bízik a legendás énekes gyógyulásában - bár sajnos jelenleg sem tudni szinte semmit az Omega-frontember állapotáról.

Hosszú hetek óta aggódnak már a barátok, pályatársak és a rajongók Kóbor Jánosért. Amióta az Omega énekese kórházba került, hírzárlat van, amit – mint a közelmúltban kiderült – korábban kifejezetten Mecky kért. Annyi bizonyos: amikor hazamehet a kórházból, nagy meglepetésben lesz majd része.

Festményt kap

Bár ifjúkorában tehetséges gátfutó, azaz atléta volt Kóbor János, az Omega frontembere, számos birkózó örömmel emlékezik rá. Ennek egyik jeleként Németh Nyiba Sándor, a szabadfogású válogatott egykori szövetségi kapitánya egy portré-festménnyel ajándékozza majd meg Törökbálinton.

– Szomorúan értesültem arról, hogy Meckyt betegen szállították klinikára – újságolta Németh Nyiba, a Krúdy Gyula Irodalmi Kör vezetője. – És mivel a napokban nyitottuk meg Szolnokon az általam gardírozott Magyar Rocklegendák vándorkiállítást, két festményt is rendeltünk Jánosról.

Az egyiket ­Pintér Miklós Krúdy Díszokleveles művész készítette, továbbá egy hasonlóan remek portrét alkotott Kóborról Bitári István festő, grafikus. 

– Molnár Gyuri, azaz az Omega-együttes Elefántja módfelett kedvelte a birkózókat – folytatja Németh Nyiba –, továbbá néhai Benkő Laci és Kóbor Mecky is többször járt az egykori Japán Kávéházban, ahol József Attila és Ady Endre is szívesen időzött. A kávéház egykori tulajdonosa Weisz Richárd nehézsúlyú birkózó-bajnok volt.

Mecky elmesélte Némethnek, hogy amikor atletizált, egyik barátjának vallotta Kozma István kétszeres olimpiai bajnok birkózót.

– Remélem, hamarosan ismét törökbálinti otthonában köszönthetjük a zenészt. Megvárom az alkalmas napot, és személyesen adom át a Pintér-féle festményt, a másik pedig örökre a Magyar Rocklegendák kiállítás tulajdonában marad.

További cikkek

Vallomás

Városháza-gate: vallott az 1-es számú tanú

Támadás

Magyarország és Lengyelország elleni tudatos politikai támadásról ír a spanyol sajtó

Ez is érdekelhet

life.hu

Döntött a család: itt fogják végső nyugalomra helyezni Csollány Szilvesztert

ripost.hu

Szívbemarkoló: ezek voltak a covidos, haldokló apa utolsó szavai, aki a 3 éves Noelt hagyta hátra

origo.hu

Szigorítják a KRESZ-t, ezentúl az erőszakos vezetést is büntetik

vg.hu

Megvan, hová temetik Csollány Szilvesztert

kemma.hu

Elhunyt a nagybetűs tatai háziorvos, Dr. Sopov Krszto

origo.hu

Kiütötte az európai állam netét a Minecraft-verseny

origo.hu

Ezért lehet az energiatárolás 2022 egyik legnagyobb üzlete

nemzetisport.hu

Arsenal: az angol válogatott védő az Aston Villában folytatja

metropol.hu

Szirénázó autók lepték el a Rákoshegyet, szörnyű tragédia történt

origo.hu

Kevésbé halálos iramban - Toyota GR Supra 2.0T teszt