Aktuális

Fekete karácsonyunk lesz! – a háromgyerekes Kata szerelmét és édesanyját is elvitte a koronavírus

Bors

2021. november 30. kedd 10:00

Már Magyarországon is tombol a 4. hullám, rengetegen aggódnak kórházba került szeretteikért,  sokan pedig már megkapták a lesújtó hírt: a papa, anyu, vagy a szeretett barát nincs többé. Sokaknak lesz fekete az idei karácsony.

Leginkább az internetes csoportokban próbálják egymást támogatni azok, akiknek szerettük kórházba kerül, vagy éppen – gyakran fiatalon – meghalt a vírus miatt. Egy szívszorító történetet osztott meg egy hölgy az egyik ilyen csoportban:

– Apósom délután feladta a nagy küzdelmet a vírussal szemben és elhunyt. Annyian szorítottatok nekünk tényleg ismeretlenül is, egy két nap alatt most felvillant a reménysugár a szemünkbe, reméltük hogy egy napon majd újra átölelhetjük őt. Unokákkal együtt vártuk őt haza. De nem jön többé, angyalok vigyáznak rá. –

Nem ők az egyetlen család, akiknek az ünnepét beárnyékolja és a vírus és a halál, többen írták, hogy nekik is gyászba borult karácsonyuk lesz. A csoporttagok együtt érző szavakkal igyekeznek támogatni egymást.

– Sajnos mi is így voltunk áprilisban, a 49 éves egészséges drága páromat is legyőzte a vírus, itt maradtam három kis gyerekkel, ez nagyon kegyetlen, soha nem tud az ember belenyugodni. Nekünk sem lesz igazi karácsonyunk – írta Kata.

– Tudom mit éreztek, hogy ez nem lehet igaz, ez nem velünk történt. Drága szerelmemet és édesanyját is elragadta tőlünk ez a kegyetlen vírus márciusban, úgyhogy a kislányommal nekünk is fekete karácsonyunk lesz így Apa és a Mama nélkül – írta Brigitta.

– Sajnos mi is így vagyunk, már 8 hónapja nem enyhül a fájdalom, szeretett édesanyám elvesztése után semmi sem lesz a régi, a karácsony sem. És sajnos még mindig van sok ember, aki ezt a vírust nem veszi komolyan – írta egy együttérző.

– Mi mindig a nagymamánál gyűltünk össze szenteste. Ő főzött, várta a gyermekeit és az unokáit. Ő szervezett meg mindent, mindig csodás hangulatot teremtett. Már egy hónapja nincs köztünk. Még bele sem gondoltunk, hogy idén más lesz a karácsony – írta megrendülten Eszter.

– Az én nagyapám tegnap került lélegeztető gépre. Nem tudjuk, mi lesz karácsonyig, reménykedünk, de 87 éves és betegsége is van. Nem merünk igazán készülni a karácsonyra – osztotta meg félelmeit Attila.

– Mély együttérzésem, az én anyukámmal is ez történt. Amikor hasra vagy oldalra fordították, akkor javultak az értékek, aztán csökkentették az oxigént és 2 nap múlva összeomlott a szervezete. Itthagyott minket karácsony előtt, nekünk is fekete lesz a karácsonyunk – mesélte el meg saját történetét Csilla.

Sok elhunyt családtag oltatlan volt

A szomorú történetekről beszélgetve óhatatlanul szóba kerül, hogy az elvesztett szeretteik be voltak-e oltva. A többség arról számol be, hogy a családtag, akit elragadott a koronavírus, nem volt beoltva.

További cikkek

Horror

Sarlóval fejezték le a turistát a vakáción

Horror

Évekig őrizgette neje holttestét a feleséggyilkos rém

Ez is érdekelhet

astronet.hu

A Mars a Bak jegyében jár, és felforrósítja körülöttünk a levegőt

metropol.hu

Szörnyű hír érkezett, öngyilkos lett az ismert színész

origo.hu

Forradalmi döntés született, az egész világon elkezdődhet a repülő autók korszaka - videó

magyarnemzet.hu

Megvan a fideszes országgyűlési képviselő-jelöltek listája

szon.hu

"Remélem, a családja nem nézi most..." - Patrik kifecsegte, hogy jöttek össze Dorcival!

origo.hu

Így követnék a reklámcégek az interneten

nemzetisport.hu

Újpest: az UTE szerint a Kúria visszaállíttatja a címert, Duchatelet még kivár

vg.hu

Veszélyben a cseh orvosok

metropol.hu

Brutális hózápor csap le az országra, de van még egy rossz hírünk

mandiner.hu

Horvátország Bradley gyalogsági harcjárműveket vásárol az Egyesült Államoktól

origo.hu

Gyönyörű és nagyon ritka szovjet luxuslimuzinnal bővült egy magyar gyűjtemény, ki is próbálták - videó