Aktuális

Tragikus sorsú a gyöngyösi fegyveres támadó fia: az anyja után az apját is lecsukják

Kóré Károly

Létrehozva: 2021.06.18.

Pisztollyal és késsel felfegyverkezve tért be a gyöngyösi városházára a hivatal korábbi alkalmazottja, majd a városvezető és munkatársai meggyilkolásával fenyegetőzött. Tamás egyedül nevelte a 12 éves, aspergeres fiát, Kendét. A gyermek édesanyja jelenleg 18 éves börtönbüntetését tölti, mivel halálra éheztette a másfél éves kislányát. A férfi idősek otthonában élő édesanyja exkluzív nyilatkozatot adott a Borsnak.

Kendének nem adatott meg a felhőtlen gyermekkor. Nem elég, hogy Asperger-szindrómás, az édesanyja is évekkel ezelőtt börtönbe került. Az asszony korábban megszakította életközösségét Tamással, és egy új férfi oldalán kereste a boldogságot. Két gyermekük is született, akiket éheztettek. Ennek következtében egy másfél éves kislány meghalt, az idősebb édestestvére azonban megmenekült. A Gyöngyösön élő Kende édesapja tudta, hogy egykori párjával és életvitelével súlyos problémák vannak, ezért kimenekítette tőle az akkor még az anyával élő fiát. A most 12 éves gyermek felelőtlen anyját a bíróság végül 18 éves szabadságvesztésre ítélte. 

Tamás ott a hivatalban dolgozott

Kendét Tamás vette magához. Egy ideig együtt laktak a férfi édesanyjával, ám Magdi néni másfél évvel ezelőtt egy szociális intézménybe költözött. Ott érte fia tettének híre. Tamás szerda kora délután ügyintézésre hivatkozva lépett be a polgármesteri hivatal épületébe. Mivel 20 évvel ezelőtt maga is ott dolgozott informatikusként, elegendő helyismerettel rendelkezett.

Késsel, pisztollyal fenyegetőzött

Egészen a polgármester titkárságáig jutott, ahol elővette kését és pisztolyát, majd a településvezető és emberei megölésével fenyegetőzött, illetve kilátásba helyezte, hogy magával is végez. Végül sikerült őt lefegyverezni, és átadni a helyszínre riasztott rendőröknek.

A Bors megtalálta Kende nagymamáját, Tamás édesanyját. Vele telefonon tudtunk beszélni.

A nagymama szeretné nevelni az unokáját

- Nagy marhaságot csinált a fiam, de nem érdemel börtönt! Tudom, hogy minden esélye megvan rá, hogy lecsukják, el is vagyok keseredve. Tamás jó apa, Kende pedig rajong érte – szögezte le az aggódó asszony, aki most azt tervezi, hogy az otthonból visszaköltözik a család egykori önkormányzati bérlakásába, hogy ne kelljen a fiúnak intézetbe mennie.

Kendét elvitte a gyámügy

Miközben a férfi a városházán fenyegetőzött, a fia otthon várt rá. Kende kénytelen volt az érte kimenő gyámügyesekkel menni, hiszen kiskorúságára való tekintettel gondoskodni kell a gyermek ideiglenes elhelyezéséről.

A szomszédok elmondása szerint egyébként a férfi jó ideje nem dolgozott, de a lakóközösségében mindenkivel kijött.

- Most leginkább a kisfiút sajnáljuk. Nagyon okos gyerek, szívszorító volt látni, amint elment a számára idegen emberekkel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek