Aktuális

Megfúrta a gázcsövet és égő gyertyát rakott alá a lepsényi férfi, mert felesége el akart válni - Fotók

Bors

Létrehozva: 2021.06.22.

A nő szerencsére észlelte a gázszagot.

Forrás: police.hu

A Fejér Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki 2018. december 31-én, egy Fejér Megyei településen úgy próbálta a feleségét felrobbantani, hogy a gázcsövet megfúrta, majd égő gyertyát rakott alá - írta az ugyeszseg.hu.

A vádirat szerint a terhelt és házastársának életközössége a nő közös házukból való elköltözésével megszakadt, amelyet a vádlott ideiglenesnek tekintett. Amikor a férfi tudomást szerzett arról, hogy a nő házasságuk felbontása iránt keresetet nyújtott be a bíróságra, úgy döntött, hogy a nő által lakott ház szerelvényeinek megrongálásával bírja rá a feleségét a visszaköltözésre. Ennek érdekében a fürdőszoba víz- és gázcsövét megrongálta, azonban a nő a gázszag miatt cselekményét észlelte.

Gázrobbanást akart előidézni

Amikor a vádlott azzal szembesült, hogy a nő válási szándéka végleges, elhatározta, hogy a házban gázrobbanást idéz elő, amellyel a házastársa életét kioltja. Ennek érdekében, amíg a felesége a munkahelyén tartózkodott, másolt kulccsal a házába bement, az átfolyós gázkészülék betápláló csövét a magával vitt eszközzel átfúrta, a gázcsapot kinyitotta, majd a készülék alá a mosógép és a fal közé egy égő gyertyát helyezett, és távozott a helyszínről. A sértett hazaérkezése előtt a gáz berobbant, megrongálta a fürdőszoba falait, az ott lévő tárgyakat, amellyel 88.000 forint kárt okozott.

Tényleg felrobbanhatott volna

A lakótérbe került gáz megfelelő koncentrációban, elektromos szikra esetén magában hordozta újabb robbanás reális veszélyét. A sértett a házba lépésekor azonban a gázszagot észlelte és az udvari gázcsapot elzárta.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint közügyek gyakorlásától eltiltást indítványozott.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek