Aktuális

Ló és kecskesimogatással segíthet a bajba jutott állatokon

Létrehozva: 2021.04.20.

Aki felkeresi a Siófok-Töreki területen található Dharma nevű menhelyet. Az ott élő 130 állat etetését a menhely a Samsara nevű fesztivál szervezésével fedezte, ám az tavaly a járvány miatt elmaradt, a szervezet anyagi tartaléka pedig februárban kimerült.

Forrás: Pixabay

Czinkóczky Csaba, a menhely alapítója azonban tovább küzd védenceiért, és bízik benne, hogy idén nyáron nem lesz akadálya, hogy a kemping és a farm sajátos ötvözeteként létrehozott területen szállóvendégeket fogadjanak.

– Foglalkozunk gyerektáboroztatással, de családokat is fogadunk. A városi gyerekek nemigen találkoznak testközelből patásokkal, de nálunk erre lehetőségük van, és még a gondozásukról is sokat tanulhatnak. Ez életre szóló élmény lehet nekik – mondta a Borsnak a férfi, aki többek között megunt állatokat fogadott örökbe.

Szelídek az állatok

– Olyan kecskéket, juhokat, szamarakat és lovakat gondozunk, melyek már senkinek sem kellettek. Ha betegen kerültek ide, meggyógyítottuk azokat, és minket az sem érdekel, hogy valamelyik már tejet sem tud adni, ugyanolyan szeretetben gondozzuk – magyarázta a férfi, aki szerint különleges hangulata van annak, hogy a 40 hektáros területen az állatok szabadon élnek.

Mivel szelídek, nem is kell azokat elzárni az emberektől. Ennek köszönhető, hogy a vendégekhez rendszerint odamennek a simogatásra váró kecskék.
Tőlünk belátni a fél Balatont. A tó rövid időn belül megközelíthető, de ide nem csak azok járnak, akik fürdeni szeretnének. Itt megtapasztalhatják a közösségi konyha élményét is, vagyis ki-ki szabad tűzön is elkészítheti a lecsóját, miközben gyönyörködik a panorámában és a szamarak társaságát élvezi.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek