Így készítsen bojlit házilag – olcsóbb, mint a bolti

Így készítsen bojlit házilag – olcsóbb, mint a bolti

tipp
PUBLIKÁLÁS: 2021. március 21. 10:30
A horgászboltokban aranyárban mérik a jó minôségû nagypontyos csalit, a bojlit. Ezt a halcsemegét azonban otthon is elkészíthetjük, ráadásul jóval olcsóbban, mint amennyiért a nagy gyártók kínálják terméküket. Magazinunk most  megmutatja, hogyan készítsünk házilag bojlit. A kagylós ízvilágot választottuk, mert vadvízen ezt nagyon kedvelik a pontyok.
Bors

1. Egy tálban összekeverjük a száraz összetevőket (etetőanyag, kendermag, kagylóhéj)

* * *

2. Külön edényben felverjük a tíz tojást. Hozzáadjuk a lazacolajat és a zöldajkúkagyló-kivonatot, majd összekeverjük...

* * *

3. …és addig gyúrjuk, amíg teljesen össze nem áll, az edény széléről az összes anyagot fel nem szedi. Kell hozzá kondi rendesen!

* * *

4. A kész masszát 30 percig állni hagyjuk, majd megformázzuk a kis golyókat, amit utána forró vízben kifőzünk. A főzési idő mérettől függ (10 mm: 50 másodperc, 12 mm: 1 perc, 14 mm: 70 másodperc, 16 mm: 80 másodperc, 18 mm: 90 másodperc, 20 mm: 100 másodperc,  24 mm: 110 másodperc). A kész bojlikat két napig szárítjuk úgy, hogy ne érjenek egymáshoz!

Hozzávalók

1 kg kagylós etetőanyag * 30-30 gramm őrölt és egész kendermag * 20 gramm őrölt kagylóhéj * 50 ml zöldajkú kagyló kivonat * 50 ml lazacolaj * 10 tojás

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.