Aktuális

Webkamerán keresztül tanította kollégánkat kalácsot sütni András

H. N. Zs.

Létrehozva: 2020.04.12.

Ezekben a hetekben kicsit mindenkinek megváltozott az élete. Én sem lábatlankodtam a pék konyhájában, online avatott be a kalácskészítés rejtelmeibe, hogy húsvétra meglephessem vele a családot.

Fogarasi András – aki elképesztően jó fej – már az előkészített hozzávalókkal várt a képernyőn.

– Először is a tejet, a cukrot, az élesztőt és a tojást elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a citromhéjat, majd kis keverés után a sót is – sorolja a Vasárnapi Borsnak a pék.

A tésztához aztán hozzáad­tuk a tűzhelyen olvasztott ka­­kaóva­jat, a vajat, és eldolgoztuk.

– Az én tésztám már selymes. Ahogy látom, a tiéd még ragad – teszi hozzá viccesen.

Miután 40 percet pihentettük a tésztát, 8 egyenlő részre osztottuk, és tíz percig állni hagytuk.

– Most két darabot sodorj fel, és fond őket össze, majd kend le tojással kétszer, hogy szépen megbarnuljon sütéskor. Ne fe­lejtsd el a közepéről a fürjtojást, hidd el, finom lesz – mondja András. De persze tyúktojással is lehet dolgozni, hiszen azt könnyebb beszerezni.

Negyven percig kelni hagytuk, majd újra átkentük tojással, és kidekoráltuk. András jégcukrot, én mandulát szórtam rá. 185 fokos sütőben, 14 percig sütöttük. Az eredmény csodás lett, már az illata is kábító, hát még az íze!

András nagyon türelmes volt velem, és bevallom, irtó jó hangulata volt ennek az online sütésnek. Vagyis ajánlom mindenkinek, hogy ha az édesanyjával vagy a nagyijával nem is találkozhat most az ünnepek idején, akár így, webkamerán keresztül is tudnak közösen sütni-főzni. S legalább így erről a fura, külön töltött húsvétról is lesz egy kellemes emlékük.

Kalácskoszorúk

Hozzávalók (8 darab): 80 dkg liszt (Bl-55) * 1dkg só * 10 dkg kristálycukor * 1 dkg vaníliás cukor * 1 egész tojás * 3 tojássárgája * 400 ml tej (2,8%-os) * 1 citrom héja * 3,5 dkg élesztő * 10 dkg vaj * 1 dkg kakaóvaj * 8 fürjtojás

Díszítéshez: 10 dkg jégcukor

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek