Hűtse le a hagymát, hogy ne csípje a szemét

Hűtse le a hagymát, hogy ne csípje a szemét

csípős
PUBLIKÁLÁS: 2020. április 23. 13:30
Bors

Már mindent kipróbált, hogy hagymaaprításkor ne könnyezzen? Ha nem szeretne egy komplett búvárszemüveget a fejére venni minden étel készítésekor, van pár tippünk, hogy hogyan előzheti meg a zöldség miatt záporozó könnyeit.

Szeletelés előtt tegye be a hűtőszekrénybe a hagymát egy kis időre, így lekötheti a növényben található gázokat, amik felszabadulnak a felvágáskor. Ha ez nem segít, akkor nedvesítse be ecettel a vágódeszkát, ami szintén megköti a szemcsípést okozó gázokat. De az is jó módszer, hogy a héjától már megfosztott hagymát berakja egy kicsit a hideg víz alá szeletelés előtt. Ha már megtörtént az irritáció, akkor azonnal igyon meg egy pohár hideg vizet, ami csillapítja a könnyeket. És semmiképpen ne próbálja meg kitörölni a könnyeit a szeméből a még hagymás ujjaival.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.