Aktuális

Hűtse le a hagymát, hogy ne csípje a szemét

Bors

Létrehozva: 2020.04.23.

Forrás: Pixabay

Már mindent kipróbált, hogy hagymaaprításkor ne könnyezzen? Ha nem szeretne egy komplett búvárszemüveget a fejére venni minden étel készítésekor, van pár tippünk, hogy hogyan előzheti meg a zöldség miatt záporozó könnyeit.

Szeletelés előtt tegye be a hűtőszekrénybe a hagymát egy kis időre, így lekötheti a növényben található gázokat, amik felszabadulnak a felvágáskor. Ha ez nem segít, akkor nedvesítse be ecettel a vágódeszkát, ami szintén megköti a szemcsípést okozó gázokat. De az is jó módszer, hogy a héjától már megfosztott hagymát berakja egy kicsit a hideg víz alá szeletelés előtt. Ha már megtörtént az irritáció, akkor azonnal igyon meg egy pohár hideg vizet, ami csillapítja a könnyeket. És semmiképpen ne próbálja meg kitörölni a könnyeit a szeméből a még hagymás ujjaival.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek