Káposztakrémleves fenyőmaggal
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: * *
Hozzávalók (4 adag): 25 dkg savanyú káposzta * 2 nagy alma * 25 dkg tejszín * 1 ek méz * 1 tk só * 1 kk fekete bors * 1 babérlevél * 1,5 l zöldség-alaplé
A tálaláshoz: 2 ek pirított fenyőmag * 2 ek pirított tökmag
Elkészítés: A káposztát és a feldarabolt almát a fűszerekkel együtt puhára főzzük az alaplében. Ha elkészült, a babérlevelet kiszedjük, és simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a mézet, majd frissen tálaljuk.
TIPP: A tányéron szórjuk meg pirított magvakkal.
Halas rétes
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: * *
Hozzávalók (6 adag): 25 dkg leveles tészta * 15 dkg főtt rizs * 2 tonhalkonzerv * 10 dkg paradicsompüré * 1 csokor petrezselyemzöld * 1 kk só * 1 kk őrölt bors * 1 tojás
Elkészítés: A leveles tésztát terítsük ki egy sütőpapírra, enyhén nyújtsuk ki egy sodrófával úgy, hogy megtartsa a formáját. Kenjük át a paradicsompürével, majd egyenletesen elosztva szórjuk rá a petrezselymet, a főtt rizst, majd morzsoljuk a tetejére a tonhaldarabokat. Sózzuk-borsozzuk, majd szorosan tekerjük fel a tésztát. Helyezzük egy tepsibe a sütőpapírral együtt, kenjük át a tetejét egy tojással, és 170 fokra előmelegített sütőben süssük meg – kb. 20 percet vesz igénybe.
TIPP: A tonhalba keverhetünk zöldségeket is, pl. zöldborsót vagy kukoricát.
Töltött krumpli brokkolival
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: * *
Hozzávalók (4 adag): 4 nagy krumpli * 5 dkg vaj * 25 dkg brokkoli * 20 dkg reszelt sajt * 1 tk só * 1 kk bors
Elkészítés: A krumplikat megmossuk, és héjastul megsütjük a sütőben. A brokkolit feldaraboljuk és megpároljuk. Ha elkészült, felvágjuk a héját kereszt alakban, és félig kikanalazzuk a belsejét. Ezt összekeverjük a vajjal, sóval, borssal, hozzáadjuk a párolt brokkolit, és visszatöltjük a krumpli belsejébe. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Túrós grízpuding bogyós gyümölcsökkel
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: * * *
Hozzávalók (6 adag): 1 l tej * 15 dkg búzadara * 15 dkg cukor * 3 dkg vaj * 20 dkg tehéntúró * 2 tojás
Tálaláshoz: 20 dkg friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcs
Elkészítés: A tejet forráspontig melegítjük, beleszórjuk a grízt, és állandó keverés mellett krémesre főzzük. Ha kész, beleszórjuk a cukrot, a vajjal dúsítjuk. Levesszük a tűzről, azután a forró masszába belekeverjük az áttört túrót és a tojássárgáját és a keményre felvert tojáshabot. Kuglófformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
TIPP: A gyümölcsökből kevés víz és cukor hozzáadásával darabos szirupot is főzhetünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.