A vízfogyasztásnál figyelembe kell venni az adott víz összetételét, hisz minden víznek más az ásványianyag- és nyomelem-tartalma. A vizek többek között nátriumot, káliumot, kalciumot, kloridot, szilfátokat, fluoridikat, sőt még vasat és rézt is tartalmaznak. Épp ezért fontos, hogy ne mindig ugyanazt a vizet fogyasszuk, meggátolva ezzel, hogy bizonyos alkotóelemek felhalmozódjanak a szervezetünkben.
FORRÁSVÍZ
Föld alatti vízforrásból tör a felszínre, viszonylag kevés ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. A lelőhelyeken szabadon gyűjthetjük a forrásvizet.
Egészség magazin kéthetente pénteken a Borsban - keresse az újságárusnál!
Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!
ÁSVÁNYVÍZ
A természetes ásványvizek 100%-ban föld alatti forrásokban találhatóak. Ásványianyag- és nyomelemtartalmuk speciális. Kizárólag szén-dioxiddal lehet dúsítani őket.
CSAPVÍZ
Forrása nem határozható meg egyértelműen. Még országunkon belül is eltérő a csapvizek minősége, arról, hogy aktuálisan fogyasztható-e, a hatóságok tájékoztatást adnak. Nem ritka, hogy különböző szerves és szervetlen vegyületek kerülnek a vízbe, így kizárólagos fogyasztása hosszú távon nem ajánlott.
GYÓGYVÍZ/TERMÁLVÍZ
Hosszú távon nem és akkor is mindenképp orvosi kontroll mellett fogyaszthatóak a bennük található kémiai vegyületek miatt.
További érdekes cikkekért keresse az Egészség Magazint!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.