Bruschetta
Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: *
Hozzávalók (4 adag): 8 szelet bagett * ½ dl olívaolaj * 2 gerezd fokhagyma * 1 kis fej lilahagyma * 4 közepes paradicsom * 1 kk só * 1kk őrölt fekete bors * 1 ek friss bazsalikomlevél
Elkészítés: A kenyérszeleteket meglocsoljuk olívaolajjal, bedörzsöljük egy gerezd fokhagymával és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig. Közben felkockázzuk a paradicsomot és a lilahagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk, és az egészet összekeverjük olívaolajjal, megsózzuk, borsozzuk. A kenyérszeletekre halmozzuk a keveréket, és frissen fogyasztjuk.
Ratatouille – francia lecsó
Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: * *
Hozzávalók (4–6 adag): 1 kisebb fej vöröshagyma * 2 gerezd fokhagyma * 4 közepes paradicsom * 2 zöldpaprika * 1 db pritaminpaprika * 1 bébipadlizsán * 2 bébicukkini * 2 csiperkegomba * 3 ek olívaolaj * só, frissen őrölt fekete bors * kakukkfű, rozmaring ízlés szerint * 1 ek apróra vágott snidling
Elkészítés: Feldaraboljuk a zöldségeket. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és megvárjuk, míg egy kis levet enged. Beletesszük a fokhagymát, majd lassú tűzön, időnként óvatosan megkeverve a paprikákat, majd a többi zöldséget, vigyázva, hogy ne törjük össze őket. Megsózzuk, borsozzuk, és kb. 10 percig pároljuk őket együtt, akkor beletesszük a friss fűszereket, és 10 percig lefedve állni hagyjuk. A snidlinget tálaláskor szórjuk a tetejére.
Clafoutis feketeszederrel
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: * *
Hozzávalók (12 szelet): 20 dkg friss feketeszeder * 15 dkg cukor * 12 dkg búzaliszt * 5 dkg keményítő * 4 tojás * 3 dl 1,5%-os tej * 2 ek olívaolaj * 3 dl szederpálinka * 1 csipet só * 1 kk sütőpor
Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojásokat gépi habverővel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a lisztet, és a szeder és keményítő kivételével a többi hozzávalót egyesével, mindig jól elkeverve. Egy pitesütő formát kenjünk át olajjal, és szórjuk bele a keményítőbe hempergetett szederszemeket, majd öntsük rá a tésztát. Kb. 35 perc alatt sül meg – sütés közben a szeder feljön a tészta tetejére.
TIPP: Bármilyen bogyós gyümölccsel elkészíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.