Ezekkel az egyszerű francia fogásokkal bárkit levehet a lábáról

Ezekkel az egyszerű francia fogásokkal bárkit levehet a lábáról

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2019. augusztus 11. 14:00
A nyári menühöz kiapadhatatlan inspirációs forrást jelent a mediterrán konyha: most egy kis olasz felütés után a dél-francia ízek határozzák meg az ajánlatot.
Bors

Előétel

Bruschetta

Elkészítési idő: 20 perc

Nehézség:

Hozzávalók (4 adag): 8 szelet bagett * ½ dl olívaolaj * 2 gerezd fokhagyma * 1 kis fej lilahagyma * 4 közepes paradicsom * 1 kk só * 1kk őrölt fekete bors * 1 ek friss bazsalikomlevél

Elkészítés: A kenyérszeleteket meglocsoljuk olívaolajjal, bedörzsöljük egy gerezd fokhagymával és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig. Közben felkockázzuk a paradicsomot és a lilahagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk, és az egészet összekeverjük olívaolajjal, megsózzuk, borsozzuk. A kenyérszeletekre halmozzuk a keveréket, és frissen fogyasztjuk.

Főétel

Ratatouille – francia lecsó

Elkészítési idő: 1 óra

Nehézség: * * 

Hozzávalók (4–6 adag): 1 kisebb fej vöröshagyma * 2 gerezd fokhagyma * 4 közepes paradicsom * 2 zöldpaprika * 1 db pritaminpaprika * 1 bébipadlizsán * 2 bébicukkini * 2 csiperkegomba * 3 ek olívaolaj * só, frissen őrölt fekete bors * kakukkfű, rozmaring ízlés szerint * 1 ek apróra vágott snidling

Elkészítés: Feldaraboljuk a zöldségeket. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és megvárjuk, míg egy kis levet enged. Beletesszük a fokhagymát, majd lassú tűzön, időnként óvatosan megkeverve a paprikákat, majd a többi zöldséget, vigyázva, hogy ne törjük össze őket. Megsózzuk, borsozzuk, és kb. 10 percig pároljuk őket együtt, akkor beletesszük a friss fűszereket, és 10 percig lefedve állni hagyjuk. A snidlinget tálaláskor szórjuk a tetejére.

Desszert

Clafoutis feketeszederrel

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézség: * * 

Hozzávalók (12 szelet): 20 dkg friss feketeszeder * 15 dkg cukor * 12 dkg búzaliszt * 5 dkg keményítő * 4 tojás * 3 dl 1,5%-os tej * 2 ek olívaolaj * 3 dl szederpálinka * 1 csipet só * 1 kk sütőpor

Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojásokat gépi habverővel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a lisztet, és a szeder és keményítő kivételével a többi hozzávalót egyesével, mindig jól elkeverve. Egy pitesütő formát kenjünk át olajjal, és szórjuk bele a keményítőbe hempergetett szederszemeket, majd öntsük rá a tésztát. Kb. 35 perc alatt sül meg – sütés közben a szeder feljön a tészta tetejére.

TIPP: Bármilyen bogyós gyümölccsel elkészíthető.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.