Sárgabarack-krémleves mentával
Elkészítési idö: 30 perc
Nehézség: *
Hozzávalók (4 adag): 1 kg magozott, felaprított sárgabarack * 10 dkg aszalt sárgabarack * 1 dl fehérbor * 5 ek méz * 1/2 liter tej * 2 dl tejszín habbá verve * 2 ek kukoricaliszt, mentalevél a tálaláshoz
Elkészítés: A gyümölcsöt (a frisset és az aszaltat együtt) puhára pároljuk a fehérborban. Ekkor a lisztet és a tejet hozzáadva simára turmixoljuk és felfőzzük. A tűzről levéve keverjük bele a mézet és a tejszínhabot, majd aprított mentával tálaljuk.
Almás-citromos sült csirke
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: * *
Hozzávalók (4 adag): 1 db 1,5 kg súlyú konyhakész csirke * 4 db közepes, savanykás alma * 6 db biocitrom * 3-4 ág friss kakukkfű * 1 tk só * 1 tk frissen őrölt fekete bors * 3 dkg vaj * 100 ml pálinka * 1 ek méz
Elkészítés: A puha, szobahőmérsékletű vajat összekeverjük egy teáskanál tengeri sóval és egy kávéskanál borssal, majd bedörzsöljük vele a csirkét kívül-belül.
Az almát kimagozzuk, és héjastul felszeleteljük. A citromokat lesikáljuk és negyedekre vágjuk. A csirkét a hátára fektetjük, a belsejét „kibéleljük” almával és citrommal. A sütőtál aljára rendezzük a maradék almát és a citromot, néhány kakukkfűágat teszünk rá, és aláöntjük a pálinkát. Erre az „ágyra” fektetjük a csirkénket, majd lefedjük a tálat. Előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük 40 percig, majd levesszük a fedőt, és további 20 perc alatt ropogósra sütjük a bőrét. A csirkét egy tálra rakjuk. Az alatta sült almát a citrommal együtt egy szedőlapáttal kiszedjük, hogy a zsír visszamaradjon, és külön tálaljuk a csirke mellé. Frissen fogyasztjuk.
Gránátalmás kuszkusz
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok: *
Hozzávalók (4 adag): 20 dkg kuszkusz * 15 dkg gránátalmamag * 15 dkg kecskesajt * 1 csokor petrezselyem * ½ liter zöldségalaplé * 4 ek extra szűz olívaolaj * 1 ek citromlé
Elkészítés: Az alaplét felforraljuk, majd egy légmentesen záródó edényben leforrázzuk vele a kuszkuszt, és félretesszük, míg magába szívja. A petrezselymet vékonyra szeleteljük. A kuszkuszt villával átkeverjük, hogy peregjenek a szemek. Összekeverjük a gránátalmamaggal és a petrezselyemmel. Meglocsoljuk az olívaolajjal és a citromlével, rámorzsoljuk a kecskesajtot, és tálalás előtt egy órára hűtőbe tesszük.
Amerikai palacsinta áfonyával
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: * *
Hozzávalók (12 darab):
A palacsintatésztához: 4 dl ivójoghurt * 3 tojás * 12 ek liszt * 1 kk sütőpor * 1 csipet só * 4 ek cukor * ½ citrom reszelt héja
A tálaláshoz: 20 dkg áfonya * 8 ek juharszirup
Elkészítés: A tojásokat feltörjük, különválasztjuk a sárgáját és a fehérjét. Az ivójoghurtot mélyebb tálba öntjük, hozzáadjuk a 3 tojássárgát és a lisztet, a cukrot, a sütőport, egy csipet sót, és a masszát simára, csomómentesre keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és az elkészített masszához adjuk. 20 percet pihentetjük, majd kisütjük a tenyérnyi méretű palacsintákat. Juharsziruppal és áfonyával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.