Így csempéssze bele a nyarat a fogásokba!

Így csempéssze bele a nyarat a fogásokba!

konyha
PUBLIKÁLÁS: 2019. június 30. 13:00
<p>A konyhakertek, gyümölcsösök az év legtermékenyebb időszakát élik – csempésszünk minden fogásba egy kis frissességet a szezon különlegességeivel!</p>
Bors

Leves

Zsenge, hideg céklaleves kaporral és főtt tojással

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézség: * * 

Hozzávalók (4 adag): 60 dkg idei cékla * 30 dkg tejföl * 8 tojás * 1 tk só * 1 kk őrölt bors * 1kk őrölt kömény * 1 csokor kapor * 1 l víz

Elkészítés: A céklát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és megfőzzük 1 liter vízben a sóval, borssal, köménnyel ízesítve. Ha elkészült, kihűtjük. A tojásokat keményre főzzük, majd hűtés után megpucoljuk. A főtt céklát a főzőlével együtt, négy keménytojást és a tejfölt simára turmixoljuk, és behűtjük. Tálaláskor adjunk hozzá apróra vágott főtt tojást, és apróra vágott kaprot is.

TIPP: Aki nagyon szereti a savanyú ízt, tehet bele a táláláskor egy kanál alma-ecetet is.

Főétel

Rakott ceruzabab pulykahússal

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézség: * * *

Hozzávalók (8 adag): 1 kg ceruzabab * 70 dkg darált pulykahús * 1 fej vöröshagyma * 30 dkg tejföl * 1 gerezd fokhagyma * 10 dkg főtt rizs * 5 dkg zsemlemorzsa * 5 ek olaj * 1 tk só * 1 kk őrölt fekete bors

Elkészítés: A babot forrásban lévő sós vízbe dobjuk néhány percre, majd lehűtjük és leszűrjük. A hagymát vágjuk kockákra, és pirítsuk meg az olajon, majd keverjük hozzá a darált húst, és pirítsuk együtt. Közben sózzuk-borsozzuk. A főtt rizst terítsük egy tepsi aljába, rétegezzük rá a bab felét, majd a darált húst, és a bab másik felét szórjuk a tetejére. Rétegenként locsoljuk meg fokhagymás tejföllel, végül a tetejét szórjuk meg a zsemlemorzsával. 190 fokra előmelegített sütőben süssük 25 percig.

Desszert

Egres mousse

Elkészítési idő: 40 perc + hűtés

Nehézség: * * 

Hozzávalók: 50 dkg egres megtisztítva * 100 ml víz * 5 dkg méz * 100 ml bodzaszörp * 25 dkg mascarpone * 25 dkg tejszín * 5 dkg mandulás keksz

Elkészítés: Az egrest a vízben tegyük fel főni, és lefedve főzzük addig, míg a szemek megpuhulnak. A tűzről levéve adjuk hozzá a bodzaszörpöt és a mézet, majd turmixoljuk simára a masszát és hagyjuk kihűlni. Közben verjük fel a tejszínt. Először a mascarponét adjuk a masszához, végül a tejszínhabot keverjük bele. Alaposan lehűtve, darált mandulás keksszel megszórva tálaljuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.