Aranyat ér a tojáshéj! HASZNÁLJA FEL!

Aranyat ér a tojáshéj! HASZNÁLJA FEL!

tipp
PUBLIKÁLÁS: 2019. március 18. 10:30
Bors

Ön is kidobja a tojás héját? Ne tegye! Jótékony hatásai miatt vétek lenne veszni hagyni, annyi mindenre felhasználható. Kalciumpótlásra tökéletes a porrá zúzott héj. Főzés után a héjakat sütőben alaposan süssük meg, hogy elkerüljük a szalmonellamérgezést, és alaposan kiszáradjon. Ha már barnul, vegyük ki, és darálóval őröljük porrá. Mielőtt eltesszük, szűrjük le, hogy a megmaradt nagyobb darabok ne kerüljenek bele. Egy kiskanálnyi port beleszórhatunk például főzelékbe, vagy joghurtba. Szebbé teszi a növényeket.

A tojást ne félbe törjük fel, hanem úgy, hogy a nagy része ép maradjon. Töltsünk bele földet, és ültessük el benne a magokat. Növényünk szebb lesz, mert a héjból feloldódnak a tápanyagok. Enyhíti az ízületi fájdalmakat. A héjakat törjük apróra, majd tegyük befőttes üvegbe és töltsünk rá almaecetet. Hagyjuk állni addig, amíg a tojáshéjak feloldódnak, majd a levet kenjük a fájó pontra. A keveréket akár hónapokig is tárolhatjuk, de csak külsőleg használjuk!

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.