World Hot Sauce Awards: Magyar csiliszósz lett a legjobb

World Hot Sauce Awards: Magyar csiliszósz lett a legjobb

legjobb
PUBLIKÁLÁS: 2019. február 26. 10:30
Bors

A világ legjobb csiliszószának választották a nagymarosi és a miskolci csilisek pikáns mangós ízű finomságát. A GaBko paprikákkal már komoly hírnevet szerző Nagy Gábor és a Zip’s brewhouse konyhájának közös különlegessége lett az Ale mango habanero. A szósz a világ első számú csiliversenyén, a World Hot Sauce Awardson rögtön kétszeres első helyezést kapott, szósz és gyümölcs kategóriában is.

– Egy csiliszósz, ami nem a csípősségről szól. Ilyen a győztes termék, ami az ételeket nem viszi el semmilyen irányba, hanem inkább egy plusz, semmihez nem hasonlítható ízt ad a fogásoknak – mondta a Borsnak a termék megálmodója, Nagy Gábor, aki a sör fanyarságában és a mangó édességében találta meg a tökéletes kombinációt, ezzel pedig a zsűrit is lenyűgözte. Az ítészek rengeteg szempontot vettek figyelembe, így az íz és az állag mellett pontozták például a felhasználhatóságot is.

Gábor szerint az Ale mango habanero remekül passzol húsokhoz, hamburgerekhez vagy jó mártogatós, mivel egy újszerű, ízletes kísérője az ételeknek, ami egyszerre édes, savanyú, illetve csípős.

A chiliszakértő szerint a magyarok nemcsak szeretik a pikáns ízeket, de nyitottak a különlegességek felé. Ezt mutatja, hogy egyre többen nem csak az éttermekben, hanem otthon is használják a szokásosnak nem nevezhető szószokat.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.