Aktuális

Pókot, kígyót és babakocsit is hagytak a buszon

B. B. A.

Létrehozva: 2019.01.14.

Madárpók, hegedű, borítékba zárt jegygyűrű, menyasszonyi ruha, húszkötetes Révai lexikon sorozat, WC tartály vagy éppen egy egész havi nyugdíj – ezeket mind-mind hagyták már el utasok különböző járműveken. Bár ezek között volt, amiért nagyon gyorsan jelentkeztek észbe kapott tulajdonosaik, a BKV talált tárgyak osztályánál ma is temérdek pénztárca, táska, esernyő, telepakolt gurulós bőrönd is várja hiába a gazdáját. A Bors most bebarangolhatta a MÁV és a BKV raktárait, az elvesztett televízió és hifitorony még hagyján, de máig van babakocsi és gyerekülés is, amiért senki nem jelentkezett.

– Kőbánya-Kispesten a pénztárablakban egyszer egy madárpókot felejtettek. Az utas kérésére kollégáink a pókot melegen tartották, amíg érte nem tudott jönni. De volt, aki egy hűtőtáskában hordozott kígyót hagyott a vonaton – mondta el a Borsnak a MÁV sajtóosztálya.

A BKV-nál is voltak már cifra esetek: elhagytak már fogsort, 28-as kerékpárt is. – Ha a tulajdonos, vagy a tárgyat elvesztő személy, esetleg az, aki jogosult azt átvenni, három hónapon belül nem jelentkezik, akkor azt a tárgyat eladjuk. Ha a tulaj egy év alatt sem kerül elő, a dolog eladásából befolyt összeg az államot illeti, így a talált pénzt is a Magyar Államkincstár részére utalják át – tudtuk meg a BKV-tól. 

Ez történik, ha pénzt veszítünk el

Pénzt jellemzően valamilyen egyéb tárggyal együtt – például táska, pénztárca — adnak le, ezeket tételesen nyilvántartásba veszik. Ha a pénzt is tartalmazó tárgyért 1–2 napon belül nem jelentkeznek, a pénzt a MÁV jegyzőkönyvbe veszi. Egyébként a BKV-nál tavaly összesen 9 millió 152 ezer 390 forintot hagytak el az utasok, amiből 6 millió 240 ezer 890 forint visszakerült a „gazdájához”.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek