Itt a diószüret ideje! Fogadjunk, hogy önök is verik a fát, hogy lepotyogjanak a termések. Szakértők szerint jobb, ha elfelejtjük ezt a népi szokást, mert nem tesz jót a növénynek. Annak érdekében, hogy jövőre is szépen teremjen a diófa, óvatosan rázzuk le a termést, anélkül, hogy letörnénk az ágakat. A diót akkor kell leszedni, amikor már megreped a zöld burok. Saját dolgunk megkönnyítése érdekében terítsünk vásznat, vagy fóliát a diófa alá, mielőtt nekiállunk a szüretnek.
Ezzel megússzuk a fáradtságos hajolgatást. A begyűjtött termések közül érdemes kiválogatni azokat, amelyek még a zöld burokban vannak. Ezeket is meg lehet menteni anélkül, hogy összekoszolnánk a kezünket. Kissé öntözzük meg a zöld diókat, és tegyük egy napra lezárt nejlonzsákba.
Másnapra felpuhul a héjuk és könnyen lejön. A szép fehér húsú diónak is van egy trükkje. Miután vékony rétegben kiterítettük a placcon, hogy szépen megszáradjanak, kénezzük meg egy kicsit. A kén hatására ugyanis a dióbél szép fehér marad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.