Aktuális

Megviseli a börtön a lebukott tatabányai hitoktatót

L. B.

Létrehozva: 2018.07.05.

Nem csitul a botrány a molesztálással gyanúsított tatabányai hitoktató körül, aki úgy férkőzhetett általános iskolás gyerekek közelébe, hogy korábban csaknem hét évet töltött a rácsok mögött, mert hosszú időn át fajtalankodott hatéves nevelt fiával. Immáron választ is kaptunk rá, miképp kaphatott engedélyt a tanításra. „Az egyes plébániák plébánosai választják ki azon hitoktatókat, akiket mind szakmai, mind pedig erkölcsi szempontból alkalmasnak találnak ezen oktatási feladat ellátására. Ahhoz, hogy egy hitoktató a Székesfehérvári Egyházmegye területén hitoktatási tevékenységet végezzen, szükséges még a mindenkori megyéspüspök által kiadott hitoktatási engedély” – közölték az érintett egyházmegyétől.

A tatabányai plébános korábban azt mondta a Borsnak, hogy nem tudott B. R. előéletéről.

„Csak olyan személyt lehet hitoktatóként alkalmazni, aki erkölcsileg feddhetetlen, amennyiben bárminemű kétely merül fel a keresztény erkölcsiségét illetően, azonnal kivizsgálásra kerül az ügy, alkalmatlanság esetén haladéktalanul visszavonásra kerül a hitoktatási engedély” – tették hozzá levelükben.

B. R. jelenleg előzetes letartóztatásban van, a hétvégén döntenek a további sorsáról. – Több levelet is küldött már, de még személyesen nem tudtunk beszélni. Azt írta, hogy jól van, de biztos nagyon megviseli ez az egész ügy – mondta a Borsnak néhány napja a hitoktató menyasszonya, aki kiáll mellette.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek