Aktuális

Milliomosként szabadulhat a skálás gyilkos

L. B.

2018. február 15. csütörtök 04:20

Jelentős vagyon üti a markát a négy ember haláláért felelős Bene Lászlónak. A skálás gyilkosként elhíresült férfi 20 éves büntetése két éve lejárt, de a bíróság azóta sem engedte szabadon.

Forrás: Délmagyarország

Töretlenül készül a szabadulásra és hamarosan a rácsok mögött válik milliomossá Bene László. A skálás gyilkos ügyvédje lapunkkal közölte: ügyfele a nem megfelelő börtönkörülmények miatt tart igényt többmilliós kártalanításra, az eljárás hamarosan lezárul, méghozzá Bene számára pozitív döntéssel.

– A családja már nem hiszi, hogy kijöhet, ezért eladták azt a lakást, amibe ügyfelem a szabadulása esetén költözhetett volna – magyarázta a Borsnak dr. Soltészné Nagy Katalin.

– Viszont a kártalanítási eljárás lezárultával jelentősen javulnak védencem életkörülményei, és ezt a feltételes szabadlábra helyezésről döntő bíróság is pozitívan értékelheti – tette hozzá a jogász, aki azt is elárulta: Bene a börtön falain belül egy szociális munkás tanfolyamra jár. Társaival jól kijön, a tanulásban pedig igencsak jeleskedik. Ha elhagyhatná a börtönt, az újonnan tanult szakmájában helyezkedne el.

Hogy vajon reális az esélye Bene szabadulásának? A skálás gyilkos a szegedi Csillag börtönben ül, 1996-ban kapott életfogytot, amely az akkori jogszabályok értelmében 20 évet jelent. Először 2016-ban vizsgálták meg a szabadlábra helyezés lehetőségét. Az elutasító döntés után a 65 éves férfit félévente felülvizsgálják, legközelebb májusban dönt felőle a bíróság. A jogszabályok lehetővé teszik, hogy amennyiben nem találják alkalmasnak arra, hogy visszailleszkedjen a társadalomba, úgy akár élete végéig bent tartsák. A többszörös rablógyilkost eddig több okból sem engedték ki: egyrészt elfogása idején többször is kijelentette, hogy nincs lelkiismeret furdalása, sőt élvezte, hogy társával élet-halál urai voltak. Erre későbbi tévés interjúiban is többször utalt. Másfelől sosem kért bocsánatot áldozatai hozzátartozóitól. 

Négy emberrel végeztek

Bene László társával, Donászi Aladárral öt év alatt 40 millió forintot rabolt, és négy embert ölt meg. 1992-ben közösen rabolták ki a Skála pénzszállító autóját, miközben az egyetemista kocsikísérőt megölték. Abban az évben lőgyakorlatot tartottak, ahol megzavarta őket két vadász, velük is végeztek. 1994-ben fogták el őket, Bene társa 2001-ben öngyilkos lett a rácsok mögött.

További cikkek

Covid

Müller Cecília: Tízből kilenc megbetegedést már az omikron variáns okoz - videó

Stop

Ennek a 4 intézkedésnek nagyon sok magyar fog örülni

Ez is érdekelhet

ripost.hu

A szerencse forgandó, de ennek a 3 jegynek idén nem lesz oka panaszra

borsonline.hu

„Mi az a derék? Rengeteget fogytál” – üzenték Horváth Gréta legújabb fotója alatt a rajongók

origo.hu

Nagyon ritka, százmilliókat érő autókincset találtak egy elhagyatott pajtában

mandiner.hu

Megtört és bevallotta tettét a Futórózsa utcai gyilkos

boon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

origo.hu

Több mint 62 milliárd forintnak megfelelő eurót adnak egy Rembrandt-festményért

vg.hu

Világrekorder híd épül Sátoraljaújhelyen

borsonline.hu

Hat évvel korábban ugyanazért hagyta el vőlegényét Kulcsár Edina, mint most Csutit

life.hu

Megrázó látvány: Így néz ki Sas József sírja egy évvel a halála után