Aktuális

Milliomosként szabadulhat a skálás gyilkos

L. B.

2018. február 15. csütörtök 04:20

Jelentős vagyon üti a markát a négy ember haláláért felelős Bene Lászlónak. A skálás gyilkosként elhíresült férfi 20 éves büntetése két éve lejárt, de a bíróság azóta sem engedte szabadon.

Forrás: Délmagyarország

Töretlenül készül a szabadulásra és hamarosan a rácsok mögött válik milliomossá Bene László. A skálás gyilkos ügyvédje lapunkkal közölte: ügyfele a nem megfelelő börtönkörülmények miatt tart igényt többmilliós kártalanításra, az eljárás hamarosan lezárul, méghozzá Bene számára pozitív döntéssel.

– A családja már nem hiszi, hogy kijöhet, ezért eladták azt a lakást, amibe ügyfelem a szabadulása esetén költözhetett volna – magyarázta a Borsnak dr. Soltészné Nagy Katalin.

– Viszont a kártalanítási eljárás lezárultával jelentősen javulnak védencem életkörülményei, és ezt a feltételes szabadlábra helyezésről döntő bíróság is pozitívan értékelheti – tette hozzá a jogász, aki azt is elárulta: Bene a börtön falain belül egy szociális munkás tanfolyamra jár. Társaival jól kijön, a tanulásban pedig igencsak jeleskedik. Ha elhagyhatná a börtönt, az újonnan tanult szakmájában helyezkedne el.

Hogy vajon reális az esélye Bene szabadulásának? A skálás gyilkos a szegedi Csillag börtönben ül, 1996-ban kapott életfogytot, amely az akkori jogszabályok értelmében 20 évet jelent. Először 2016-ban vizsgálták meg a szabadlábra helyezés lehetőségét. Az elutasító döntés után a 65 éves férfit félévente felülvizsgálják, legközelebb májusban dönt felőle a bíróság. A jogszabályok lehetővé teszik, hogy amennyiben nem találják alkalmasnak arra, hogy visszailleszkedjen a társadalomba, úgy akár élete végéig bent tartsák. A többszörös rablógyilkost eddig több okból sem engedték ki: egyrészt elfogása idején többször is kijelentette, hogy nincs lelkiismeret furdalása, sőt élvezte, hogy társával élet-halál urai voltak. Erre későbbi tévés interjúiban is többször utalt. Másfelől sosem kért bocsánatot áldozatai hozzátartozóitól. 

Négy emberrel végeztek

Bene László társával, Donászi Aladárral öt év alatt 40 millió forintot rabolt, és négy embert ölt meg. 1992-ben közösen rabolták ki a Skála pénzszállító autóját, miközben az egyetemista kocsikísérőt megölték. Abban az évben lőgyakorlatot tartottak, ahol megzavarta őket két vadász, velük is végeztek. 1994-ben fogták el őket, Bene társa 2001-ben öngyilkos lett a rácsok mögött.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

vg.hu

Zelenszkij már ősszel tudhatta, hogy támadni fognak az oroszok

borsonline.hu

Mindjárt lecsap a vihar, több megyére már riasztást adtak ki

vg.hu

Tajvan titkos fegyvere megóvhatja a szigetet Peking haragjától

ripost.hu

Már Azahriah klipjében is szerepel a megcsalt barátnője

hirtv.hu

Öt éven keresztül mérgezte a 7 éves Oliviát az anyja, végül belehalt

origo.hu

Holtan találták Vajna Tímea barátját, a rendőrség is nyomoz

travelo.hu

Videó: Hallucinogén méztől bekábult medvét kaptak lencsevégre

borsonline.hu

Durva változás jön a budapesti tömegközlekedésben, közleményt adott ki a BKK

borsonline.hu

Varga Mihály fontos bejelentést tett, ez minden magyart érint

borsonline.hu

Szlávik János bejelentette: új fertőzés terjed, súlyos megbetegedést okoz

További cikkek

Részletek

Négy műtéten van túl a nagypeterdi horrorbaleset túlélője – unokája segített a mentés során

Luxus

Hajléktalan voltam, most százmillióim vannak