Aktuális

Meghalt egy beteg, akit órákon át várattak a Honvédkórház sürgősségi osztályán

Bors

Létrehozva: 2017.12.22.

<p>Sürgős szívműtétre lett volna szüksége egy 58 éves asszonynak, akit órákig várattak a Honvédkórház sürgősségi osztályán. Mire orvos elé került, már nem tudtak rajta segíteni.</p>

A nő még otthon lett rosszul, mentőt hívtak hozzá, amely a Honvédkórház sürgősségi osztályára vitte. Itt hatalmas volt a tömeg, órákig kellett várnia, jajgatott a fájdalomtól, de az ügyeletes orvos türelmet kért a családjától. 

Végül öt óra telt el, míg foglalkoztak a nővel, akinek egyre rosszabb lett közben az állapota. Sürgősen műtétre lett volna szüksége, de ehhez már hozzáékezdeni sem tudtak, annyira rossz volt az állapota.

Az elhunyt lányai szerint azügyeletes orvos hibázott, aki viszont az RTL Klub Híradó riporterének azt mondta, a beteg olyan súlyos állapotban volt, hogy nem volt sok esélye a túlélésre. Majd hozzátette, aznap délelőtt 120 beteget kellett ellátniuk a sürgősségin.

A család mulasztás miatt feljelentést tett, a Honvédkórház a meghalt nő jogaira hivatkozva nem adott ki információt az esetről, annyit viszont elárultak, hogy az orvos ellen nem indult belső vizsgálat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek