Aktuális

Apa ás fia nem hordhat cipőt

Bors

Létrehozva: 2017.09.22.

Tom Baker és fia, a 9 éves Timothy egy igen ritka, úgynevezett pachyonychia congenita  nevű bőrbetegségtől szenvednek - írja a Mirror. Jelenleg közel 1100 ember küzd ezzel a kórral a világon. A betegség miatt nem tudnak cipőt hordani, csakis flip-flopot. Az apa gyakorlatilag még bevásárolni sem tud, mert nem képes gyalogolni egy szupermarketben pár percnél tovább.

A férfinek, állítása szerint egyszer csak előjött ez betegsége, a fiaának pedig ahogy egyre idősebb lesz, úgy súlyosbodnak a tünetei. Timothy korábban focizott, ma már nem tud, úgyhogy most abban bíznak, hogy a vízilabda szerethető és a lábfejét nem terhelő sportág lesz a gyerek számára.

Pachyonychia congenita genetikai betegség, amelyet a család kisebbik fia úgy tűnik, nem örökölt. A betegséget a keratin génjének mutációja okozza, jellemzően a lábon fájdalmas, hólyagszerű bőrkeményedések keletkeznek, amelyek korlátozzák a páciens mozgását. Emellett körömproblémák is jelentkeznek, a család esetében ez extrém megvastagodást okoz.

A kiskamasz körülbelül 5 percig bírja elviselni a cipőt a lábán, utána iszonyatos fájdalmakat él át. Apja ritkán találkozik ügyfelekkel, így napközben is lehet mezítláb. Mindketten azt remélik, hogy hamarosan az orvosok találnak valami megoldást, hogy elviselhetőbbek legyenek a tünetetek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek