Aktuális

A hős anya élete értelmét megmentette, az életét azonban nem tudta

Bors

2017. február 3. péntek 14:00

A mindössze 21 éves Shelby Carter élete legboldogabb időszakát élte, miután alig két hete életet adott első gyermekének. A fiatalasszony néhány napos csecsemőjével töltötte otthonában a hétvégét, amely mindössze a második volt, amióta hazatérhettek a szülés után a kórházból. Az idilli időszak azonban hétfőn pokollá változott!

Vélhetően a hétfő reggel is boldog összhangban telt anya és akkor 12 napos lánya között, ám 10 óra után az események tragikus fordulatot vettek. Egyelőre nem tudni, hogyan, de tűz ütött ki az illinois-i otthonban, anya és lánya pedig az emelet foglya lett. Sejteni sem lehet, hogy mi pöröghetett le a fiatal asszony fejében a rövid idő alatt, amíg biztossá vált: nincs menekvés.

Mindenesetre a 21 éves nő nem habozott, amikor rájött, itt csak a csoda segíthet.

A beszámolók szerint Carter kitörte az egyik emeleti szoba ablakát, lányát pedig egy autós gyerekülésbe tette, és azzal együtt az utcára hajította. Nem sok ideje maradt, percekkel később eszméletét veszthette. Nem tudni, hogy tervei között volt-e, hogy esetleg a baba után veti magát, de ideje már nem maradt rá.

A helyszínre érkező tűzoltók megdöbbenve látták, hogy a lángokban álló épület előtt egy gyerek sír nyughatatlanul. A baba kisebb égési sérüléssel, néhány karcolással megúszta az esetet, az anyán azonban már nem segíthettek. A mentők holtan találták a 21 éves nőt, aki füstmérgezés miatt vesztette életét.

A nyomozás egyelőre nem adott választ a tűz keletkezésének okára, ám a tűzoltók csak szuperlatívuszokban tudtak beszélni a hős anyáról, akinek önfeláldozása és gyors helyzetfelismerése megmentette élete értelmét, ha az életét nem is.

– Egészen elképesztő, hogy képes volt annyira egyben tartani a gondolatait, hogy megmentse a babáját. És éppen ezért olyan szomorú, hogy a saját életét már nem tudta megmenteni. Nem tudok mást mondani, ez egy igazi csoda! – mondta Ed Foglesonger, a helyi tűzoltóság parancsnoka.

A babát megfigyelésre kellett csak kórházba szállítani, azóta már haza is engedték.

A család az eset óta a Facebookon hirdeti a hős anya csodálatos tettét, a Chicagóhoz közeli kisvárost pedig lesújtotta, de egységbe kovácsolta a tragédia. A nő ismerősei gyűjtést kezdeményeztek, két nap alatt pedig 5,500 dollár (1,6 millió forint) jött össze.

A hős anya ráadásul nem sokkal halála előtt ünnepelte 21. születésnapját, sokan az ünneplő nőt akarják megtartani emlékezetükben.

– A 21. születésnapja a minap volt, és ő a Facebookon azt posztolta, “Micsoda születésnap!”. Ma pedig megnéztem a fotókat, amelyeken anyai örömeit fejezte ki - írta lesújtva Carter unokatestvére, Shawna Burwell.

A nagymama a Facebookon posztolt egy képet unokájáról egy nappal az eset után, és csak annyit írt a kép mellé: “Gyönyörű csoda!”.

További cikkek

Bukás

Óriási bukás lett a baloldali aláírásgyűjtés: elkéstek és keveset gyűjtöttek

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Váratlan fordulat a hazánkat bíráló országjelentés kapcsán

borsonline.hu

Súlyos károsodást szenvedett a sztrókja után M. Richárd

magyarnemzet.hu

Rendkívüli izzadtsággal, minimális aláírást gyűjtött a baloldal

kemma.hu

Rendőrségi fotón ismerték fel magukat a tatabányai tinik, azonnal feladták magukat

origo.hu

9,4 milliárdot loptak a kriptovalutás pénzváltótól

nemzetisport.hu

BL: nem játszhatnak Franciaországban az oltatlan Chelsea- és Real-játékosok

origo.hu

Ezek voltak a legnagyobb üzletek a videójáték-iparban

vg.hu

Nem csak meggyőződésből oltásellenes Djokovic

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 21.: Meglepő fordulatokat jeleznek a bolygók pénteken

nemzetisport.hu

Légiósok: Varga Kevin beállt, egy perc múlva gólt lőtt a Galatasaraynak

origo.hu

Újabb fontos levelet küldenek a bankok az ügyfeleiknek