Aktuális

Búcsút intett a börtönnek a felmentett házaspár

M. S.

2015. február 25. szerda 04:20

Egyedül a Bors lehetett tanúja a pillanatnak, amint a két évet börtönben ülő szülők szabadon kisétálhattak a bíróságról. Döbbenetes fordulat: megbukott a pedofilvád.

Egy emberként hördült fel a tárgyalóterem kö­zön­sége, amikor tegnap dr. Szegedi Gyöngyvér bírónő kihirdette ítéletét.

A három gyermekük sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal vádolt szülőket a bíróság felmentette a vád alól, a bírónő szerint a házaspár elleni vádemeléshez a hiányos nyomozás vezethetett.

Mint arról a Bors elsőként beszámolt: a vádirat válogatott szörnyűségeket rótt fel a szülők terhére. K. Rudolfot és feleségét, Andreát többek között azzal gyanúsították, hogy emberi ürülékkel, patkányhússal etették a gyere­ke­ket, és rendszeresen kiélték rajtuk szexuális vágyaikat. A házaspárt két éve, 2013. február 20-án vették őrizetbe. A szigetszentmiklósi eset lavinát indított el, országos botrány kereke­dett belőle, amelyben a politika is hallatta hangját. Vizsgálat in­dult a gyermekvédelmi rendszer felelősségének tisztázására is.

A tárgyalássorozat zárt ajtók mögött zajlott, ezért is hatott döbbenetes fordulatként a tegnap kihirdetett verdikt, amely tételesen cáfolta a vádirat állításait. A bírónő három órán ke­resz­tül indokolta, miképp jutott arra a következtetésre, hogy a szexuális erőszak nem történhetett meg.

Mint azt Szegedi Gyöngyvér bejelentette: a vád egy olyan igazságügyi szakértő véleményén alapult, aki nem rendelkezett klinikai mentálhigiénés gyermek­pszichológiai képzettséggel. Őt a bíróság kizárta az eljárásból, és az ország egyik legtapasztaltabb szaktekintélyét, Kitanics Márkot kérte fel a három gyermek vizsgálatára. A szakértő véleménye szerint minden kétséget kizáróan kijelenthető, hogy a gyermekeket nem érte szexuális erőszak, és ezt a véleményt megerősítette egy később felkért szakértői csoport is.

A gyermekek vissza is vonták állításaikat, amelyet a bíróság szerint külső behatásra tettek. A bíróság ugyanakkor a szülőket két év börtönre ítélte kiskorú veszélyeztetése miatt, a házaspár ugyanis piszokban, mocsokban tartotta a kicsiket, s előfordult, hogy bántalmazták is őket. Mivel a szülők az előzetes letartóztatással letöltötték a két évet, szabadon távozhattak a bíróságról. Szülői felügyeleti jogukat a bíróság megszüntette. K. Rudolfot arról kérdeztük: mit érzett, amikor a bírónő felmentette a súlyos vádak alól.

– Amiken én keresztülmentem, azok után vajon mit érezhetnék?! – mondta a férfi, majd elhárítva további kérdéseinek ügyvédjéhez irányított. Dr. Csics Péter azt mondta: a szülők még nem tudják, hogyan kezdik újra az életüket.

Egyelőre csak annyi bizonyos, hogy nem haza mennek, hanem egy ismerős segítségére szorulnak, hiszen otthonuk jelenleg nem alkalmas lakhatásra. Csics Péter nem nyilatkozott arról, hogy a gyerekek kinek a ráhatására vádolták szüleiket, a jogász nem zárta ki an­nak lehetőségét, hogy a kérdés tisztázására vizsgálat indul. Az ítélet ellen a vádlottak és az ügyészség is fellebbezett. 

További cikkek

Tragédia

Most jött: szörnyű tragédia történt az éjszaka Pécsen

Ez is érdekelhet

szon.hu

Félrehúzta a köntösét a nagymellű szőke szépség

ripost.hu

Jégesővel és havazással érkezik a hidegfront az országba, ekkor készül lecsapni

origo.hu

Újabb adóügyi sikert ért el Magyarország Brüsszelben

vg.hu

Perre készül az Omega gitárosa

szon.hu

Tragédia: Elhunyt a nagykállói alapítvány elnöke

koponyeg.hu

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: már 12 fertőzött van, a németek a visszalépést fontolgatják!

vg.hu

Ne lesz kötelező a koronavírus elleni vakcina Csehországban

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 20.: a Szűz fontos tanulságokat kap a sorstól, a Bika szerencsés valamiben

borsonline.hu

Csepregi Éva: „Ilyenkor egy anyát nem lehet megállítani, a szívem romokban hevert”

vg.hu

Milliókat nyerhetnek a kisvállalkozások a ma nyíló pályázaton

origo.hu

Cseh László elmondta, mit gondol a szexuálisan bántalmazott Szilágyi Liliána ügyéről