Aktuális

Megszólalt a NAV-elnök, és mindent visszautasított

MTI

Létrehozva: 2014.11.05.

Elismerte Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke, hogy több kollégájával együtt korlátozták beutazását az Egyesült Államokba.

A Magyar Nemzet szerdai számában közölt interjújában a NAV-elnök elmondta azt is, hogy polgári és büntetőeljárásokat kezdeményez a hivatalt és a személyét ért rágalmakkal kapcsolatban. Vizsgálati csoportot állít fel, amely „mikroszkóppal” fogja újra átvizsgálni a Magyarországon működő összes számba jöhető céghez kötődő eddigi ügyeket és szálakat.

Vida Ildikó az eljárást példátlannak, aljas támadásnak tartja. Hozzátette: semmilyen korrupciós ügynek nem volt és nem részese. Nem foglalkozott a lemondás gondolatával, mert azzal beismerte volna a vádakat. A NAV elnöke úgy fogalmazott: érthetetlen számára, hogy miért támadták őt és a hivatalt ok nélkül. 

Beszélt arról is, hogy a beutazás korlátozásáról levélben értesítették, amelyben egy elnöki nyilatkozatra hivatkoztak. Ennek egyik passzusa szerint felfüggeszthetik a belépését annak, aki korrupcióban érintett, vagy abból hasznot húz. A levélben sem ügyet, sem tárgyat, sem bizonyítékot nem neveztek meg.

Egyébként csak részben emiatt az ügy miatt kerülte az elmúlt hetekben a nyilvánosságot, a másik ok, hogy szabadságra ment. – Tudom, hogy szerencsésebb lett volna hamarabb kiállnom a nyilvánosság elé, de ez az aljas támadás annyira megrendített, hogy napokig fel sem tudtam fogni, hogy mi történik velem – mondta Vida.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek