Aktuális

Hosszában tört el az ovis lába

K. V.

Létrehozva: 2014.11.26.

Leesett a bordásfalról, és lábát törte egy felügyelet nélkül maradt kislány egy iskolai rendezvényen. Az anya másfél millió forintra perelte az intézményt. Ott viszont úgy vélik, a gyermek a hibás.

Kétségbeesett édesanya kereste meg szerkesztőségünket. Több mint három és fél éve leesett a kislánya a fővárosban, egy kőbányai iskola-óvoda tornacsarnokában rendezett sportnapon. Elvira akkor ötéves volt. Édesanyja nem tudott elmenni a rendezvényre, melyen mintegy száz szülő, hetven gyermek és tíz pedagógus vett részt. A kislányra és egy másik gyermekre külön vigyázott egy óvodapedagógus, de amikor a másik gyerkőcért jöttek a szülei, kis időre őrizetlenül maradt Elvira. A kislány ekkor felmászott a bordásfalra, ahonnan leesett.

 – A combcsontja tört el, sőt a csontok egy centire el is mozdultak haránt irányban, azaz hosszan – mondta a Borsnak Gyulai Rita, a kislány édesanyja. – Az esés után talpraállították, a csontmozdulás ekkor következett be. Hogy tehették ezt? Ha a gerince sérült volna, akkor örökre tolókocsiba kényszerült volna. Ráadásul felnőttmentő jött ki, ők értesítették a gyerekmentősöket.

A család ügyvédje, dr. Sebesi Csaba szerint azzal, hogy nem vitatják, Elvira egyedül maradt, az iskola a felelősségét is elismerte. Ráadásul tudták, hogy a gyermek eleven, így fokozottan kellett volna ügyelni rá.

Az intézmény szerint a gyermek a bordásfal 3-4. fokáról akart lelépni a padra, amikor megsérült. Ezzel szemben a kislányt ellátó orvosnő megjegyezte, hogy ilyen sérülés csak két esetben következhet be, ha valakit elgázolnak vagy ha nagyon magasról esett le. – A kislány a legfelső fokról esett le úgy, hogy előtte lógott, majd amikor már nem tudta tartani magát, lezuhant. A hangzavarban nem hallották a segélykiáltásait – folytatta az anya.

Az iskola-óvoda viszont ezt vitatja. Ellenkérelmükben kifejtették: a baleset a gyermek fegyelmezetlensége és figyelmetlensége miatt következett be.

Rita a pénzt kislánya gyógyítására akarja fordítani. Mint mondja, Elvira lábát a mai napig vas tartja össze.

A per a jövő héten folytatódik.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek