Aktuális

Karzai 21 millióért aludt két éjszakát

Bors

Létrehozva: 2014.08.05.

21 millió forintnyi fontot vert el két éjszaka alatt az afgán elnök Nagy-Britanniában. Londoni költségei egy kabuli tanár 70 évnyi keresetét teszi ki.

Az 56 éves afgán elnök, Hamid Karzai tavasszal vett részt egy titkos tárgyaláson Londonban. A brit–pakisztáni–afgán megbeszélésre Karzai és személyzete az egyik legdrágább londoni hotel legdrágább szobáit bérelte ki. Ez a Claridge’s volt, melyben átlagosan 2,7 millió forintnyi fontért vettek ki szobákat, ám a királyi lakosztály, ahol Karzai lakott, több mint hárommillióba került. Negyvenfős volt az afgán küldöttség.

A számlát azonban a világ egyik legszegényebb országának elnöke nem tudta teljesen kifizetni. De vélhetően nem is nagyon akarta, miután a brit kormány közölte vele, ha nem megy zsebből, akkor majd a brit adófizetők állják a cech fennmaradó részét. Végül így is lett.

Ezek után jöttek a pakisztániak. Nekik sem kellett fizetniük, annak ellenére, hogy ők a nem kevésbé illusztris Berkeley-be mentek, és össze is hoztak egy 3,9 millió forintnyi szállodai kontót. Pedig mindkét hotelnek voltak olcsóbb szolgáltatásai is. Már 300 fontért (120 ezer forintért) is adnak ki szobákat. A brit külügy előbb titkolta, majd szükséges diplomáciai ráfordításnak nevezte a történteket.

A témával több brit lap is foglalkozik, kommentjei között megemlítve, hogy felmerült: a szobák, étkezések és a bár költségei mellett nők szolgáltatásait is igénybe vették a politikusok. Ám ez utóbbi nem nyert bizonyítást.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek