Aktuális

A nő 4-5, a férfi 10 évvel lehet idősebb a párjánál

Huszti Zoltán

Létrehozva: 2012.12.22.

Kiverte a biztosítékot Berlusconi, amikor 49 évvel fiatalabb kedvesét eljegyezte. Faludy György és szerelme, Fanni kapcsolata nálunk is botrányt váltott ki, de a költő haláláig jól működött. Mekkora korkülönbség az elfogadható?

A 76 éves Silvio Berlusconi, az olasz jobbközép párt elnöke a napokban jegyezte el a 27 éves Francesca Pascalét.

– Ugyan 49 évvel idősebb vagyok, de a szívemnek nem tudok parancsolni, és ezt megértik a választóim is – magyarázkodott a Papi becenévre hallgató politikus. Az Il Messaggero című olasz lap kommentjei szerint a választók azonban nem ilyen megértőek. Sokba fog ez még kerülni nekünk, jegyzik meg többen, főleg azok után, hogy Francesca, aki néhány hónapja még eladó volt, mára Berlusconi pártjának egyik kampányarcává vált.

Szintén óriási korkülönbség van Brazília alelnöke, Michel Temer és ifjú felesége között. A 72 éves politikus 2003-ban vette el a nála 43 évvel fiatalabb, gyönyörű Marcela Temert. Bár sokan érdekházasságnak tartották a kapcsolatot, úgy tűnik, az idős alelnök minden tekintetben kielégíti feleségét, és kilenc éve tökéletes harmóniában élnek. 2009-ben megszületett a gyermekük, Michel, a pár pedig azóta is úgy turbékol a nyilvános eseményeken, mint a tinédzser szerelmesek. A nagy korkülönbséggel kötött házasság miatti botrány nálunk sem ismeretlen: amikor Faludy György költő elvette a nála 65 évvel fiatalabb Kovács Fannit, sokan megkérdőjelezték a kapcsolat őszinteségét. Végül azonban Fanni az idős művész haláláig támasza volt.

– A szerelem a szabad lelket szereti – magyarázza érzelmeiket Fanni. – Nyitni kell a világra, és akkor a világ is kinyílik. A korkülönbség nem lehet akadály. Hosszú távon akkor sikeres egy kapcsolat, ha létrejön a mindkét fél számára fontos kölcsönös együttműködés. A 85 éves Klapka György szerint akkor működik nagy korkülönbséggel is jól egy kapcsolat, ha a férfi az idősebb, és elég pénze van. Ő csak tudja: felesége, Mary Zsuzsi húsz évvel volt fiatalabb nála, mostani élettársa „csak” tizenöttel.

– Egy huszonkét éves lány legfeljebb akkor lesz szerelmes egy hetvenöt éves férfiba, ha elég gazdag, vagy elég magas pozícióban van – utalt Berlusconira. – Az ideális korkülönbség 3-10 év. A két évtized már előbb-utóbb tol soknak bizonyul, és ez gondokat szül. A húszéves nő a negyvenéves férfival még boldog lehet, de harminc évvel később a szexuális vágyakban és az egészségi állapotban is túl nagy lesz a különbség. Vannak azonban csodák. Egy művészt lehet annyira tisztelni, hogy az már szerelem – vélekedik az üzletember.

Egy nemzetközi kutatás szerint az öt évnél nem nagyobb korkülönbség az optimális.

– Világnézetben, temperamentumban ok tudják legjobban felvenni egymás tempóját – mondja dr. Fehér Gabriella pszichológus. – Ez igaz akkor is, ha a nő az idősebb, mert egy idő után összeérik a pár. Ennél nagyobb korkülönbség esetén nő az esély arra, hogy belép egy fiatalabb harmadik.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek