Gyomozás

Rengeteg kép érkezett, mindjárt véget ér a Metropol Budapest a gyomok fővárosa fotópályázata

G.M.

Létrehozva: 2023.08.27.

Módosítva: 2023.08.27.

Ma van az utolsó esélyed, hogy beküldj valamilyen gyomos területet ábrázoló képet a Metropol fotópályázatára. Lapunk korábban arra kérte olvasóit: örökítsenek meg gyomos területeket a fővárosban, ezzel igazolva, hogy Budapest a gyomok fővárosa. Az augusztus 27-én, vasárnap éjfélkor lezáruló versenyen értékes nyereményeket szerezhetsz. Az eredményhirdetés szeptember 1-jén lesz.

Elárasztottatok minket e-mailekkel, már a pályázatunk első napján, miután arra kértünk titeket, hogy örökítsetek meg olyan területeket Budapesten, amelyeket ellep a gyom. Kollégáink az utolsó nyári hónap közepén szomorúan állapították meg, hogy a fővárosba látogató turistákat, külföldieket, milyen durva látvány fogadja: Ferihegytől elindulva, a gyorsforgalmi út mentén, az Üllői úton, a Corvin köznél, a Nagykörúton, a Margit hídon, és a Mammut előtt is óriási csomókban áll a gaz. A főváros számos pontján olyan mennyiségű a gyom, hogy a Metropol egy gyomtérképet is készített. Gyakorlatilag elárasztotta Budapestet a gyom! Budapest a gyomok fővárosa! Köszönjük, Karácsony Gergely!

gyom, gaz, fotópályázat
Az M5-ös bevezetőjénél lassan a közlekedési tábláig ér a gaz... / Fotó: Olvasói fotó.

Karácsony Gergely amellett, hogy csődközelbe kormányozta Budapestet, nem törődik azzal, hogy mit gondolhattak rólunk azok a külföldiek, akik a Sziget Fesztiválra, az atlétikai világbajnokságra vagy az augusztus 20-i ünnepségekre érkeztek. Helyettese, Tüttő Kata azt javasolta, hogy „el kell venni a közlekedésből, a közvilágításból, a kaszálásból”. Úgy tűnik, már meg is tették. Hát így kell kinéznie egy európai fővárosnak?

A Metropol olvasói szerint határozott NEM a válasz. A lap felhívására több száz fotó érkezett, ami jól mutatja: nem csak a lapnak és munkatársainak tűnt fel, hogy rengeteg az elhanyagolt terület a fővárosban. Nagyon sok panasz érkezett a parlagfüvekre, hiszen köztudottan az allergia egyik legfőbb okozói ezek a gyomnövények, valamint toklászos területekről is kaptak képeket szép számmal - ezek pedig a kutyusokra, macskákra vannak nagy veszéllyel. Sőt, többen még pár sort is írtak a mellékelt fotók alá:

gyom, gaz, fotópályázat
A 14-es villamos vonala tele van gyommal... / Fotó: Olvasói fotó.

A 14-es villamos teljes hosszában gaz éktelenkedik a villamossínek mellett, de a járdáknál is végig a Lehel úton. A Lehel téri végállomáson pedig derékig ér a gaz! Ez egy frekventált hely, sok turista is jár a piacra, szégyen ez a városnak

– írta meg a Metropolnak egyik olvasója.

Gyalázatos! A lakótársaimat is elszomorítja a látvány. Sajnos egész Zugló egy gaztelepnek néz ki: az utak mentén parlagfű mindenütt, a közterek, útszélek gazzal ellepettek. Ez tarthatatlan, szégyenletes, a külföldiek csodálkozva szemlélik, hogy ezt a gyönyörű várost ilyen gazdátlanná tették...

– tudatta a Metropollal egy zuglói lakos.

A X. kerületi Újhegyi sétányon rendezetlen a terület... / Fotó: Olvasói fotó.

Senki sem foglalkozik azzal, hogy ki legyenek irtva a gyomok. Felháborítónak találom, hiszen így a szemét sem látható az ágyásban. Itt lenne mit helyre tenni.

A Metropol videóján láthatod, hogy néz ki a helyzet, ha egy külföldi Magyarországra, a fővárosba utazik. Nézd meg, hogyan érezheti magát egy turista:

A Bors egyik TikTok videóján azt láthatod, mit gondolnak a fővárosiak a kialakult gyomhelyzeről:

Sokan természetesen kifejezetten a pályázatra jelentkeztek, amely - mint feljebb is írtuk - vasárnap 23:59-kor lezárul. Ezt követően hamarosan kezdetét veszi a képek elbírálása. A Metropol szerkesztősége kijelölt egy háromtagú szakmai zsűrit, ők fogják kiválasztani a legjobb pályázatokat és kijelölni a nyerteseket. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen több száz pályázat érkezett, melyekre bizonyára nehéz volt válaszolniuk.

A nyertesek nevét a szervező hivatalos Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/Metropol.Napilap) közzéteszi az eredményhirdetéstől számított 1 napon belül. A nyertesek nevét közzéteszik a Metropol újságban is és e-mailben értesítik őket.

Nyeremények:

1. díj: 150 000 Ft értékben Auchan-utalvány

2. díj: 75 000 Ft értékben Auchan-utalvány

3. díj: 50 000 Ft értékben Auchan-utalvány

Ma még nem késő, fotózd a gyomos Budapestet és a legjobb képeidet küldd be, még te is esélyes vagy a nyereményekre!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek