Gyomtenger

A Lehel tér és a Fiumei út is gyomokkal van tele – Videó!

H.Á.

Létrehozva: 2023.08.21.

Egyre több helyről küldenek gyomos képeket a Metropolnak.

Karácsony Gergely főpolgármester nemtörődömsége miatt Budapest a gyomok fővárosa!

Jól látszik, hogy meddig ér a gyom a Fiumei út, Orczy tér felé eső szakaszán... Hatalmas a "kutyagyilkos" toklász. Fotó: Mediaworks

Az csak egy probléma a sok közül, hogy mennyire csúnya a sok gaz ott, ahova egyáltalán nem való. Az viszont még inkább felháborító, hogy néz ki a főváros akkor, amikor a turisták ideutaznak az atlétikai világbajnokságra. Már a reptérről a belvárosba vezető úton is sok gyomot láthatnak, de a belvárosba érve még szembetűnőbb, hogy a gyom olyan helyen is előbújik, ahol nem kéne.

A Lehel térről és a Fiumei útról is vannak képek!

A Metropol olvasói rengeteg képpel igazolták, hogy milyen lehangoló a gyom látványa a XIII. kerületi Lehel tér és a VIII. kerületi Fiumei út környékén. 

Íme videónk:

 

Arrafelé szinte mindent beborít a gyom! A buszmegálló, a villamosmegálló, a járda, az út széle mind gaztengerré változott. Sok helyen már el is száradt a gyom, ami nemcsak csúnya, de tűzveszélyes is. Köszönjük Karácsony Gergely

Arról nem is beszélve, hogy az egész főváros így néz ki. A Metropol kapott már fotókat többek között az Üllői út, a Nagykörút, a Bem rakpart, a Duna korzó, a Margit híd budai hídfője, az Orczy tér, az Árpád híd budai hídfője, a Corvin köz, Kispest és Zugló gyommal borított területeiről is.

gyom, gaz, fotópályázat
A 14-es villamos megállója is tele van gazzal... Olvasói fotó

Rengetegen szólnak hozzá a témához!

A közösségi oldalakon több ezren szólaltak fel a posztok alatt a rengeteg gyom miatt, mely a Sziget fesztiválra és az atlétikai világbajnokságra ellátogató turisták mellett a belvárosban élőket és a vidékről Budapestre utazókat is lehangolja. Az augusztus 20-i ünnepi hétvégén sokan vannak a belvárosban, mely szintén tele van gyommal. Íme néhány budapesti véleménye a gyomokról:

Ez a célja ennek a vigyorgó Karácsonynak! Már az első perctől kezdve igyekszik keresztbe tenni a fejlődő fővárosi turizmusnak. Az egyik kitörési pont épp a turizmus lenne, mert azt nem tudják befolyásolni a külföldi befektetők.

gyom, gaz, fotópályázat,
Az Üllői út is lehangoló látványt nyújt... Olvasói fotó

Az atlétikai vb-re érkező vendégek véleményére is kíváncsi lennék, hogy mit mondanak Budapestről?

gyom, gaz, fotópályázat
Ha tovább nő a gaz az M5-ös bevezetőnél, az már balesetveszélyes lesz... Olvasói fotó

Egy kis edzésként hozzá lehetne fogni mindenkinek. Vidéken is ezt csinálják az emberek.

 

Budapest a gyomok fővárosa!

Fotópályázatot hirdetett a Metropol, mellyel célja, hogy buzdítsa a fotósokat, hobbifotósokat vagy éppen a fotózni vágyókat arra, hogy bemutassák a gyomokkal borított fővárost, rávilágítva arra, hogy amikor nagy nemzetközi fesztiválok és sportesemények zajlanak Budapesten – mint a Sziget és az atlétikai világbajnokság –, akkor mennyire zavarók az elhanyagolt területek. Nem beszélve arról, hogy a városlakók és a Budapestre utazó vidékiek számára is kellemetlen a gyomos utcák, terek látványa, az allergiások pedig egyenesen szenvednek tőle. Céljuk az, hogy az olvasók/userek segítségével rávilágítva erre a problémára, minél tisztább és gyommentes legyen gyönyörű fővárosunk! A legjobbakat vásárlási utalvánnyal díjazzák és fényképfelvételeiket közlik. A pályázatra minden 18. év feletti magyar állampolgár jelentkezhet, felső korhatár nincs.

A pályázatokat a [email protected] e-mail-címre várják legalább 1, maximum 3 Mb terjedelemben. Az e-mail-cím augusztus 27-én éjfélig él. Egy pályázó több fotót is küldhet, de maximum 30 db-ot. Kérik, hogy a fotóhoz mellékelt levélben és a kép elnevezésében tüntessék fel a helyszínt, ahol a felvétel készült! A pályázatban csak olyan fotóval lehet pályázni, amelyen azonosítható, hogy a fotó Budapesten készült és gyomos területek láthatók a fotón.

Határidők:

Pályázati időszak 2023. augusztus 14. 10:00 órától – 2023. augusztus 27. 23:59 óráig tart

Eredményhirdetés időpontja: 2023. szeptember 1.

A nyertesek nevét a szervező hivatalos Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/Metropol.Napilap) közzéteszi az eredményhirdetéstől számított 1 napon belül. A nyertesek nevét közzétesszük a Metropol újságban is és e-mailben értesítjük a nyerteseket.

Nyeremények:

1. díj: 150.000 Ft értékben Auchan-utalvány

2. díj: 75.000 Ft értékben Auchan-utalvány

3. díj: 50.000 Ft értékben Auchan-utalvány

A beérkezett pályázatok közül az első három helyezett pályázót a szervező által összeállított zsűri választja ki.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek