Ütküzés

„Én hagyjak neki helyet?" - egymásra mutogatnak a Forma-1-ben a horrorbaleset után

LM

Létrehozva: 2024.05.28.

Óriási balesettel indult a Forma–1-es Monacói Nagydíj. Az első kanyar után Sergio Pérez és Kevin Magnussen ütközött, a balesetet Nico Hülkenberg sem tudta elkerülni. A futamot követően aztán a két pilóta egymásra mutogatott a felelősséget illetően.

Már az első körben lobogott a piros zászló a vasárnapi Forma–1-es Monacói Nagydíjon. Az első kanyar után Kevin Magnussen óriási tempóval ütközött Sergio Pérezzel, akinek a Red Bullja ripityára tört. Az ütközés következtében eltalálták Nico Hülkenberget is, aki szintén kiesett a futamból. A leintést követően sem csillapodtak a kedélyek, Magnussen és Pérez is inkább a másikra hárította a felelősséget.

F1 Grand Prix Of Monaco 2024
Sergio Pérez autója ripityára tört Monacóban Fotó: NurPhoto via AFP

„Megbíztam benne, hogy ad helyet nekem, mivel ott voltam. Ez nem olyan, mint egy kanyar, ami előtt fékezel, ez csak egy törés az egyenesben, szóval kell hagynod ott helyet az autónak, különben nincs opciód” emlékezett vissza a balesetre Kevin Magnussen, aki ezt követően keményebben odaszúrt Péreznek.

Arra számítottam, hogy hagy elég helyet, és ezt is kellett volna tennie, de nem tette.

Sokat nem kellett várni a válaszra, a mexikói pilóta is teret adott a véleményének.

„Egyszerűen teljesen felesleges volt Magnussen manővere. Nagyon komoly a kár, egy nagyon veszélyes baleset volt. És nagyon csalódott is vagyok, hogy nem is vizsgálták, mert ez egy nagy baleset volt, az autóm teljesen tönkrement. Megértem, hogy az első körben hagynak minket versenyezni, de ez szerintem veszélyes vezetés volt azzal, hogy padlógázon maradt, miközben tudta, hogy ütközni fogunk” értékelt Sergio Pérez, aki aztán Magnussen korábbi szavaira reflektált.

Azt akarta, hogy hagyjak neki helyet? De még csak mellettem sem volt! Ha egy ponton látod közeledni a falat, egyszerűen csak vissza kell venned. Sokszor megtörtént már ez velem: egyszerűen vissza kell venned.

Az ütközés mindkettőjük jövőre nézve határozottan rosszul jött ki. Péreznek még nincs érvényes szerződése 2025-re, és teljesítménye idén is jócskán elmarad csapattársától, Max Verstappentől. Pályázók lennének bőven a helyére, Carlos Sainz és Cunoda Juki is élénken figyeli az eseményeket. Magnussennek szintén nincs a jövő évre kontraktusa a Haas-nál, és egyre biztosabb, hogy a 31 éves dán jövőre már ülés nélkül marad.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek