Mindmegette: Fordított meggyes-kakaós szelet

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 g vaj
  • 1 üveg meggybefőtt (magozott)
  • 400 g finomliszt
  • 50 g kristálycukor
  • 25 g holland kakaópor
  • 1,5 tk szódabikarbóna
  • 1 kk só
  • 50 ml olaj
  • 10 ml ecet
  • 1,5 tk vaníliaaroma

Mindmegette

Mindmegette magazin minden csütörtökön a Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!

Elkészítés:

1, Vajazzunk ki egy hőálló tálat, és terítsük el az alján a kimagozott meggyet.

2. A lisztet, a cukrot, a kakakaóport, a szódabikarbónát és a sót alaposan keverjük el egy tálban. Keverjük össze 150 ml vízzel az olajat, az ecetet és a vaníliaaromát, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz, és dolgozzuk össze. Az így kapott tésztát helyezzük a tepsibe szórt gyömölcsre.

3. Melegítsük elő 175 fokra a sütőt, és 35-40 perc alatt süssük meg a süteményt. Ha belül is megsült, vegyük ki, hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki a süteményt a formából úgy, hogy a meggyes réteg legyen felül. Vaníliafagylalttal, tejszínhabbal, illetve porcukorral megszórva tálaljuk.

További receptekért keresse a Mindmegette magazint!