Mi állhat a lábgörcs hátterében? (x)

Bárkivel előfordul, hogy időnként váratlanul begörcsöl a vádlija, lábfeje. Ha ez a jelenség gyakorivá válik, érdemes utánajárni mi okozza, ugyanis betegség, hiányállapot is előidézheti a kellemetlen tünetet.
Bárkivel előfordul, hogy időnként váratlanul begörcsöl a vádlija, lábfeje. Ha ez a jelenség gyakorivá válik, érdemes utánajárni mi okozza, ugyanis betegség, hiányállapot is előidézheti a kellemetlen tünetet.

A lehetséges okok

Túlerőltetés

Nagyon fontos, hogy sportolás előtt melegítsünk be, az edzés végén pedig nyújtsunk le rendesen. Ha megerőltető fizikai munkát végzünk, akkor ugyanez érvényes. A túlerőltetett izmok esetében fokozott a görcshajlam.

Túl szoros, túl magas, túl alacsony

A nem megfelelő lábbeli szintén fokozza a görcshajlamot. Ha túl szoros egy cipő, rontja a láb keringését, ami görcshöz vezethet.

Valami hiányzik, vagy túl sok

A magnézium- vagy kalciumhiány, a magas káliumszint szintén fokozza a görcskészséget.

Hideg

Ha hirtelen éri hideg a lábat, az erek összehúzódnak, oxigénhiányos állapot alakulhat ki, ami gyakran izomgörcshöz vezet.

Folyadékhiány és elektrolitok

Ha nem megfelelő a folyadékbevitel, szintén fokozódik az izomgörcsre való hajlam. Hasmenéses, hányásos betegség esetén nem csak a folyadékot, de az ásványi anyagokat is pótolni kell. Fokozott fizikai terhelés, megerőltető sport közben és után szintén figyelni kell a fokozott hidratálásra és az elektrolit-egyensúlyra.

Milyen betegségek, állapotok járhatnak gyakori vádligörccsel?

érszűkület

visszér

veseelégtelenség

cukorbetegség

alkoholizmus, májzsugor

pajzsmirigy problémák

neurológiai rendellenességek

lúdtalp

porckorong elváltozásokKOVITOX izomlazító krém - Bemelegítő krémként a sérülések megelőzésére

A KOVITOX®krém nem hiányozhat sem az amatőr, sem a professzionális sportolók mellől. Ajánlott a merev ízületek és izmok bemozgatására, gyógytorna és bármilyen sport tevékenység előtti bemelegítésre, terhelés okozta izomláz, izomgörcs oldására, akár a meccsek között is, a gyors regenerálódás elősegítésére.

Sportoláshoz bemelegítő krémként és húzódások kezelésére javasolt.

Önállóan vagy egyéb fizikoterápiás kezelések kiegészítéseként is alkalmazható.

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Egészségpénztár tagok 100 %-ban elszámolhatják!

Kapható a patikákban, bioboltokban is!

A termék gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény.