Nagy rendező lett a Váratlan utazás kis Sarájából

Sokan csak a Váratlan utazás című sorozat bájos árvalányaként emlékeznek Sarah Polleyra, pedig a már 39 éves színésznő elismert forgatókönyvíró és rendező, munkásságért pedig már Oscar-díj-jelölést is kapott.

Sok idő eltelt, amióta Sara Stanley-ként meghódította a világot, és ez idő alatt ráeszmélt, hogy a kamerák mögött sokkal jobban érzi magát. Férjével, Daviddel és ötéves kislányával, Eve-vel botrányoktól mentes éle­tet él, és ezt semmiért sem kockáztatná.

Mindenki azt hitte, a bájos szöszkéből színésznő lesz. Sarah jól érzi magát a kamera túloldalán © AFP

– Korán elvesztettem az édesanyámat, ez nagyom megviselt. Kerestem a balhékat, a verekedéseket, semmi sem érdekelt. A Váratlan utazás egyfajta terápia volt a számomra. Jó volt játszani, de nem szeretem, ha az életemben vájkálnak. Magamnak való ember vagyok – vallotta be korábban az interjút is ritkán adó Polley. – Úgy érzem, könnyebben ki tudom magam fejezni, ha a kamera másik oldalán állok, és nem vágyom arra, hogy az emberek árgus szemekkel kukkolják, mikor, mit veszek a boltban.

Sarah szinte megállás nélkül dolgozik, filmjei általában a művész kategóriába sorolha­tóak, így viszonylag szűk réteghez jutnak el.

– Harmonikus és boldog családi életem van, egészségesek vagyunk, sikeres vagyok a munkámban. Kell ennél több? – tette fel a költői kérdést Sarah. – Hollywood? Á, nem! Inkább Toronto és a nyugalom!

Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors