ÁZSIA EXPRESSZ

Kucsera Gábor betartotta kisfiának tett ígéretét, Benivel együtt sírtak a boldogságtól

Buster

Létrehozva: 2023.11.18.

Péntek este Kucsera Gábor és Tóth Dávid győzelmével ért véget az Ázsia Expressz idei szériája. A két sportoló ugyanakkor nemcsak az ellenfeleit győzte le módszeresen, de egy sokkal fontosabb győzelmet is arattak.

A két olimpikon nem igazán győzni utazott ki valamivel több mint fél évvel ezelőtt Közép-Amerikába. Kucsera Gábor gyakorlatilag a magánéleti válsága elől menekült az Ázsia Expresszbe, míg Tóth Dávid barátként támogatta őt a nehéz időkben. Aztán valahol Mexikó és Guatemala között húzódó határon Kucsera Gábor elengedte a lelkét gyötrő gondokat. Onnantól kezdve pedig célirányosan küzdöttek azért, hogy eljussanak az utolsó hajszáig, majd behúzzák a végső győzelmet, amivel nemcsak 11 millió forinttal lettek gazdagabbak, de beváltották egy édesapa fiának tett ígéretét is, ami minden pénznél többet ért a két sportoló számára.

Kucsera Gábor és Tóth Dávid is megkönnyezte a győzelmet (Fotó: TV2)

Potyogtak a könnyeik...

Az a pillanat, amikor Kucsera Gábor és Tóth Dávid felfogták, hogy ők nyerték meg az idei Ázsia Expresszt, feltehetően örökre beivódott annak a több százezer nézőnek az emlékezetébe, akik végigkísérték a két kajakos és Hegyes Berciék ádáz küzdelmét. Hiszen bár a két világklasszis sportoló számos alkalommal állt már a dobogó legfelső fokán, eddig nem láttuk őket úgy sírni a boldogságtól, mint péntek este az Ázsia Expressz idei szériájának utolsó pillanataiban.


Meg kellett hoznom a döntést”

Az ember agyába beleég, ha a fia azt kéri tőle, hogy legalább a döntőig jusson el egy ilyen műsorban. 

Nyilván az utolsó pillanatokban feltörtek bennem az érzelmek, és hát sok volt az az idő, amit távol töltöttem a gyerekektől.

Ugyanakkor nagyon kellett nekem ez az az utazás. Abban az életszakaszban voltam, hogy ki kellett szakadnom itthonról és meg kellett hoznom a döntést, hogy a gyermekeimtől hetekre elszakadok. Azt éreztem, hogy ezzel jót teszek nekik is és magamnak is, és tényleg egy új, feltöltött apukát kapnak vissza. És ez így is lett… mondta Kucsera Gábor az Ázsia Expressz-Kibeszélő utolsó adásában, ahol még fél évvel a forgatás után is elérzékenyülve kereste a szavakat.

Kucsera Gábor teljesen kicserélődve tért haza a TV2 kalandjáról (Fotó: TV2)


Mit keresek én itt?”

Dávid rengeteget segített nekem és támogatott. Szegény nem tudta, mire vállalkozott, hiszen én heteken át csak nyomtan neki a dolgaimat. Bár napközben a játékra fókuszáltam, de az esték nehezek voltak. Amikor olyan helyeken aludtunk, ahol nem akartunk volna, mindig megkérdeztem magamtól és Dávidtól is, hogy mit keresek én itt, amikor a gyermekeim mellett is lehetnék… – tette hozzá a TV2 stúdiójában Kucsi, aki végül minden lelki terhét otthagyta Guatemalában a végső befutó helyszínén. – Az utolsó befutó pillanataiban azt éreztem, hogy letettem azt a batyut, amit addig cipeltem magammal. Letettem és otthagytam Guatemalában a hegyen. 

Óriási megkönnyebbülés volt 

– utalt az éppen akkoriban végérvényesen megromlott házasságára és a közelgő válására Gábor.


Ő is kellett ahhoz, hogy önmagam felett is győzelmet arassak”

Lapunk elérte a világklasszis sportolót, aki még ma is libabőrös lesz, ha az Ázsia Expressz utolsó hajszájára és a végső győzelmükre gondol. – Az a befutó sokkal többet jelentett a játék megnyerésénél, pedig az sem volt semmi, hiszen hosszú hetek küzdelmét koronáztuk meg Dáviddal azokban a pillanatokban. Valójában az én teljes metamorfózisom végét jelentette, hiszen én elsősorban azért mentem, hogy megküzdjek a saját démonjaimmal, és abban a bizonyos győztes pillanatban én és Dávid is kettős győzelmet arattunk. Hiszen ahhoz, hogy önmagam felett is győzelmet arassak, ő is kellett, sőt elengedhetetlen volt a támogatása – mesélte a Borsnak Kucsera Gábor, aki kisfiának mondta el elsőként a nagy hírt, azaz, hogy megnyerték az Ázsia Expressz közép-amerikai kalandját

Amint a szállodába értünk és visszakaptam a telefonomat, felhívtam a fiamat és elmondtam neki, hogy betartottam az ígéretemet, vagyis eljutottunk a döntőig, sőt meg is nyertük a játékot. El sem akarta hinni, ezért többször is visszakérdezett, aztán mindketten könnyeztünk a boldogságtól. Rengeteg mindent tanultam ettől az utazástól. Tisztán láttam a hibáimat és a gyengeségeimet, és előnyt tudtam kovácsolni belőlük. Amikor végül hazaértem Magyarországra és kiléptem a repülőgép ajtaján, újra az a vidám Kucsi voltam, aki régen. Sőt egy újrakalibrált változata lettem a korábbi önmagamnak. Egy sokkal felelősségteljesebb ember tért haza a forgatásról, mint aki kiment... – fogalmazott Kucsera.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172040_auto_resized.jpg
origo.hu

Hihetetlen képeken a Moszkva utcáit elözönlő német és amerikai tankok - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27625_resized.jpg?avcount=1714543217
origo.hu

Letartóztatták a bőnyi diáklányt, aki megkéselte osztálytársát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176703_auto_resized.png
metropol.hu

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178205_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Volt államfő ellen adtak ki elfogatóparancsot emberiesség elleni bűncselekmények gyanújával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164008_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178491_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Itt egy Erdély, ott egyetlen román: a meccs, amikor kettéválik a magyar tábor

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27626_resized.jpg?avcount=1714543217
origo.hu

Itt a kemény orosz válasz Amerika újabb háborús lépésére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174011_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175204_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A rajongók elhűltek: fekete-fehér fotóval jelentette be Vilmos herceg a hírt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714543217
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178437_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljesült Vajna Timi elhunyt nagymamájának leghőbb vágya

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/RiLdOKdp3IUbHZjs4j5NliK2tNcaNayh9qmA65JyrBw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IyZWZmMGY5MDkyNzQzMmZhNzRiN2ZmYzA5Y2M0YmIz.jpg
Változás

Molnár Anikó drámai bejelentést tett: Nem csinálom tovább

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/QAdOMwitycjq0_M9u74QAH6WTeFuvTmgZP0C0RT6qkM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I0NDMzM2JhNWZhOTQyNWI5NjdiN2ZkNzY3YzgzM2Jk.jpg
Jövő

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete