Nem talált felnőttet, aki segítene neki, így egyedül mentette meg a nagymamája életét a kilencéves

A 9 éves Kian Aliffe nagymamájával, az 51 éves Angela Jonessal volt walesi otthonában, amikor valami szokatlan zajt hallott a fürdőszobából, ahol az asszony éppen fürdött.

A kisfiú többször is bekopogott hozzá, de nem kapott választ. Végül benyitott a helyiségbe, hogy meggyőződjön róla, minden rendben van az asszonnyal. Szeretett nagymamája ekkorra azonban már teljesen elmerült a vízzel teli fürdőkádban. A nő egész testében remegett, szemei nyitva voltak, de nem reagált semmire sem.

Posted by Hailey Jayne Davies on Sunday, October 20, 2019

A kilencéves nagyon megrémült, és először nem tudta, hogyan segítsen nagymamáján, de eszébe jutott egy YouTube-on látott videó, amiben egy kislányt mentenek ki egy medencéből.

A gyermek kiemelte Jones fejét a vízből – aki még ekkor sem tért magához – és leengedte a vizet a kádból. Miután meggyőződött arról, hogy nagymamája biztonságban van és lélegzik, betakarta egy törölközővel, majd átszaladt a szomszédba, hogy segítséget kérjen, de nem nyitottak neki ajtót.

Mivel nem kapott felnőtt segítséget, egyedül tárcsázta a segélyhívót, a diszpécser pedig azonnal egy mentőt küldött a helyszínre. A kétségbeesett gyermek ekkor már a házuk előtt várta a segítséget. Szinte az orvosokkal egy időben érkezett a házhoz a fiú édesanyja is, akinek fogalma sem volt a történtekről.

Posted by Hailey Jayne Davies on Monday, May 22, 2017

– Amint megláttam Kiant, azonnal tudtam, hogy nagy baj van – mondta az anya, aki elárulta, hogy gyermeke halláskárosult, így valódi szerencse, hogy felfigyelt a zajokra.

Az unoka gyors reakciójának és talpraesettségének köszönhetően Jones még idejében kórházba került. Mint kiderült, a nő agyi ödémát kapott, ez okozta a súlyos rohamot. jelenleg még a kórházban lábadozik, de orvosai szerint teljesen fel fog épülni.

– Nagyon megijedtem, de leginkább akkor pánikoltam be, amikor nem találtam egy felnőttet sem, aki felhívná nekem a mentőket. Féltem, hogy engem nem vennének komolyan – mesélte az esetről a kis életmentő.

Az orvosok szerint ha a kisiskolás nem cselekszik idejében, a drámai történet biztosan tragédiává torkollott volna, így egyedül neki köszönheti a nagymamája az életét.

(via)

Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors