Kutya miatt bömböltette 16 évig az operát Éva

A párkányi nő egy hangosan ugató kutya miatt üzemelte be a kis rádiót, majd komolyabb hangfelszerelésre váltott. Reggeltől estig Domingo ordított. 

A párkányi nő egy hangosan ugató kutya miatt üzemelte be a kis rádiót, majd komolyabb hangfelszerelésre váltott. Reggeltől estig Domingo ordított. 

Tizenhat éve húzódó adok-kapok zárulhat le azzal, hogy a szlovák rendőrök a napokban letartóztatták Nothart Évát. A párkányi zenélő ház tulajdonosa másfél évtizeden át terrorizálja környezetét azzal, hogy reggel hattól este tíz óráig egy operaáriát bömböltet Plácido Domingo előadásában – számolt be az elképesztő történetről a Paraméter.

A város egy rendelettel tiltotta volna be a lakosok zenével történő zaklatását, de Éva ezt megtámadta, az elképesztő ügy pedig a Legfelsőbb Bírósághoz jutott. A nő ezt a döntést sem tartotta tiszteletben, hanem tovább ordíttatta az operaáriát. A rendőrök most életveszélyes fenyegetés miatt tartóztatták le, aminek köszönhetően talán örökre elhallgattathatják Plácido Domingót.

Ebből a házból áriázott naphosszat Plácingo Domingo

– Azért van nyitva ilyen sokáig a kocsma, mert amíg bömbölteti a zenét, úgysem tudok hazamenni – mondta pár éve a Borsnak egy környékbeli ivó tulajdonosa, aki a zenélő ház közelében lakik.

Éva korábban szomszédait hibáztatta, azt mondta, pokollá tették az életét. Betörték az ablakait és szemetet szórtak az udvarába. A zenét végül akkor kezdte el üvöltetni, amikor egy könyvelési hiba miatt jogos büntetést kellett fizetnie. A hibáról szerinte a szomszéd állandóan ugató kutyája tehetett, ami miatt nem tudott a munkájára koncentrálni. Valaki ekkor sajnos azt tanácsolta neki, hallgasson zenét, hogy tudjon figyelni. Először egy kis ébresztőórás rádióval próbálkozott, majd egy komolyabb hangfelszerelésre váltott.

Évának meggyűlt a baja a szomszédokkal és a törvénnyel is

2015-ben egy időre elnémult az ordító zene. Ekkor már Andrej Kiska szlovák köztársasági elnök is tarthatatlannak nevezte a helyzetet. Plácido Domingo csodálatos, de hosszú éveken át rettenetesen idegesítő hangja aztán újra megszólalt, Éva pedig a Facebookon üzent: „Látom párkányi patkányok, hogy dögunalmas az életetek a zeném nélkül.”

Csípős

Lehet vajon zenével kedveskedni a szlovákoknál a vizsgálati fogságban? Mert én tudnék ajánlani egy híres operaénekest! Dulai Péter

A Paraméter szerint a nő négy éve el akarta adni a házát, de azzal a kikötéssel, hogy csakis romák költözhetnek be. Ez meg is történt, egy család a zenélő ház mellett épített fabódéban lakott, majd a telek harminc új lakóval egészült ki, de Éva szerint ők csak vigyáztak az épületre, amíg ő máshol élt.

A zenélő ház tulajdonosának vizsgálati fogságba helyezését a napokban indítványozták, arról pedig a bíróság dönt, hogy szabadon engedik-e.