Horror Pásztón: esküvőre készült a babáját megölő Mónika

Egy híd alatt szülte meg kisfiát H. Mónika, majd lefejezte a babáját, a kicsi holttestét pedig elrejtette. Az nő egészségügyi iskolát végzett, pontos anatómiai ismeretekkel bírt.
Egy híd alatt szülte meg kisfiát H. Mónika, majd lefejezte a babáját, a kicsi holttestét pedig elrejtette. Az nő egészségügyi iskolát végzett, pontos anatómiai ismeretekkel bírt.

Egész Pásztó döbbenten áll a háromgyermekes családanya, a 34 éves H. Mónika rémtette előtt. Az asszonyt a környezetében úgy ismerték, mint aki a fiainak él és imádja gyermekeit.

– Mindig hozta-vitte őket, játszott velük, úgy tűnt, jó anyja a fiúknak – mondta róla a szomszédja, Sántha Ferenc. – Még pár nappal a szörnyű eset előtt is találkoztam velük, Mónika együtt nevetgélt a kisfiával. Nem tudtuk, hogy a negyedik babáját várja – tette hozzá a szomszéd.

Ferenc: Mónika néhány napja még a fiaival nevetgélt © Bánkúti Sándor

Mástól várt gyereket?

Úgy tudni, hogy az asszony nem a párjától várta a picit, ezért akarta eltitkolni János elől a terhességét. A helybeliek szerint nem először merült fel, hogy Mónika félrelép.

– A legkisebb fia születése után is felröppent a pletyka, hogy nem Jani a kisfiú apukája. Végül együtt maradtak. Szegény Jánost csodás apának ismeri mindenki, Móni első kapcsolatából származó fiát is a sajátjaként neveli – árulta el az asszony egyik nőismerőse.

Úgy tűnik, hogy ezután rendeződtek a viszonyok, ugyanis az asszony a horror előtt pár nappal még vidáman tervezte az év végére kitűzött esküvőjét. János ugyanis decemberi születésnapján akarta őt feleségül venni.

A három kisfiú még nem tudja, mi történt anyjukkal

Kutya talált a fejre

Ismeretes: az asszony a szülés után levágta újszülött fia fejét, pár utcával arrébb egy kutya talált a testrészre. A Bors információi szerint egymaga, a patak mellett, egy híd alatt hozta világra a kisfiút. Nem csoda, hogy egyedül is boldogult, hiszen egészségügyi szakközépiskolát végzett. Így aztán pontos anatómiai ismeretekkel rendelkezett, amely a fej sebészi pontossággal végrehajtott levágásában is segítette.

A zsaruk hétfőn késő estig keresték a gyermek maradványait, átvizsgálták a patakot, Mónikáék házát pedig keresőkutyákkal kutatták át, de azt egyelőre nem tudni, megtalálták-e a testet. A Bors ez ügyben megkereste a rendőrséget, de nem kívántak nyilatkozni.

Ebben a házban élt az újszülött kisfiával végző családanya © Bánkúti Sándor

Nem tudják az igazat

Még teljes sokkhatás alatt vagyok, fel sem fogtam, mi történt – mondta tegnap lapunknak M. János, az asszony élettársa. A gyerekeket én nevelem fel, Móni előző házasságából származó kisfiát is, hiszen én nevelem születése óta, nekem ők hárman a legfontosabbak. Még nem tudják, mit tett az anyjuk. Márknak ugyan elmagyaráztam, hogy az anyukájuknak a rendőr bácsikkal és nénikkel kellett mennie, de az okát nem mondtam el – mondta a könnyeivel küszködve János.

János a születésnapján oltár elé akarta vezetni Mónikát