Bedrogozott részeg gázolta halálra a 18 éves Krisztinát

A teste negyven métert repült, mindkét lába leszakadt a 18 éves Krisztinának, amikor egy ámokfutó elgázolta Szegeden. A barátja fél méterrel mögötte állt, tehetetlenül nézte végig a horrorisztikus jelenetet.
A teste negyven métert repült, mindkét lába leszakadt a 18 éves Krisztinának, amikor egy ámokfutó elgázolta Szegeden. A barátja fél méterrel mögötte állt, tehetetlenül nézte végig a horrorisztikus jelenetet.

Megtörten, könnyek között mutatja szépséges lánya fényképét a gyászoló anya, a 18 éves Krisztinát egy ámokfutó gázolta halálra szombaton éjszaka. A férfi utána segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt. Krisztina két éve költözött el otthonról párjához Szegedre, a tragédia előtt egy nappal látogatott haza utoljára a családjához. Édesanyja azt mondja: mintha csak elbúcsúzni jött volna.

© Bánkúti Sándor

– Szombaton fodrásznál voltak, aztán hazavitték az élettársa testvérét. Már jöttek ki tőle, amikor megtörtént a baj. Nem sokkal később már ott is voltunk a férjemmel, a vejünk jött értünk. A rendőrök oda sem engedtek a lányunkhoz, elköszönni sem tudtunk tőle rendesen – zokogta az édesanya, aki a családi házukban fogadta a Bors munkatársait.

Az áldozat édesanyja megtörten mutatja lánya fotóját © Bánkúti Sándor

– Nyugodt, barátságos, jószívű ember volt, mindenki szerette Krisztinát. Mostanában nem dolgozott, de masszőr végzettsége volt. Az élettársa végignézte az egészet, sokkot kapott.

A Bors információi szerint Krisztina az út túloldalára szeretett volna átmenni az ott parkoló kocsijukhoz, és még az úttestre sem lépett le, amikor az ámokfutó valósággal legyalulta. Úgy tudjuk, a szerelme fél méterrel állt mögötte a végzetes pillanatban. Krisztina teste háromháznyit, mintegy negyven métert repült.

Krisztina boldog, tervekkel teli lány volt. Az ámokfutó esélyt sem adott a túlélésre © Bánkúti Sándor

A száguldozó sofőr először a szomszédos háznál parkoló Audi visszapillantóját vitte le, azután kapta telibe a fiatalt. Az Audival még el sem álltak azóta, tegnapi ottjártunkkor a lány fél pár cipője is ugyanott hevert alatta, ahova a gázolás pillanatában repült.

A tragédia helyszínén egy ott lakó szemtanú beszélt lapunknak a borzalmas pillanatokról.

Krisztina cipője egy autó alá esett. Tegnapi ottjártunkkor még mindig a kocsi alatt volt © Bánkúti Sándor

– Akkora durranás volt, mintha egy óriási teherautó felborult volna a rakományával. Amikor kijöttünk, azonnal megláttuk a lány testét a porban, a szomszédos autóbejárónál. Anyukám odament hozzá, amikor megfordították a testét. Ekkor már kiabáltak, hogy a Kriszta meghalt. Az egyik lába combtól, a másik csípőtől leszakadt, az arca pedig vérben úszott – mondta a Borsnak Marci.

A baleset helyszínén a szemtanú azt mutatja, hogy az elgázolt lány körülbelül negyven métert repült az Auditól © Bánkúti Sándor

– A bal lábát sokáig meg sem találták, a rendőrök még az udvarunkra is bejöttek keresni. Végül jóval távolabb, egy tuja tetején bukkantak rá – tette hozzá a szemtanú, aki azt mondja, hogy fékezést nem is hallottak.

A gázolót egy órán belül elfogták a rend­őrök © Police.hu

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: halálos baleset gondatlan okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt indítottak eljárást egy tiszaszigeti férfival szemben.

A drogos, ittas férfit rabosították, ujjlenyomatot is vettek tőle az egyenruhások © Police.hu

A rendőrség a gázolás után egy órán belül azonosította, majd elfogta a sofőrt, aki vezetés előtt alkoholt és kábítószert is fogyasztott. Kábítószer birtoklása miatt is felelnie kell.

Várd a vendégeket a legédesebb linzerekkel az ünnepek alatt!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors