Az egészségügyi dolgozók helytállnak, Sebestyén Balázs görénykedik

Ráadásul Vágó Istvánnal is megint összetalálkoztak. Most, a koronavírus járvány kellős közepén látták elérkezettnek az időt, hogy nyugdíjasok halálán, a magyar kórházakon röhögjenek. Nagy arccal együtt görénykedik a két pökhendi észosztó. A háttérben Rákóczi Feri és Vadon Jani vihognak.
Ráadásul Vágó Istvánnal is megint összetalálkoztak. Most, a koronavírus járvány kellős közepén látták elérkezettnek az időt, hogy nyugdíjasok halálán, a magyar kórházakon röhögjenek. Nagy arccal együtt görénykedik a két pökhendi észosztó. A háttérben Rákóczi Feri és Vadon Jani vihognak.

Miközben az egészségügyi dolgozók, a kórházi alkalmazottak egymást biztatják a helytállásra, miközben minden felelős ember a fegyelmezett összefogás fontosságáról beszél Sebestyén Balázs azon röhögcsél, hogy szerinte a magyar kórházak olyan mocskosak, hogy még a „koronavírusok is elmenekülnek onnan” És a kórus, Rákóczi Ferike meg a Vadon Janika a Rádió 1-en vihogni kezd a háttérben.

Éles a kontraszt. A másik oldalon posztok, bejegyzések sora, ahogy az egészségügyi dolgozók egymást biztatják a helytállásra. Szíveket rajzolnak a tenyerükbe, így „küldenek erőt” egymásnak. Nagy visszhangja lett például ahogy a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet dolgozói az intenzív osztályokon dolgozó kollégáikat biztatták:

#veletekvagyunk

„Mi tudjuk, hogy milyen egy intenzív osztályon, súlyos betegséggel küzdő ember ágya mellett állni. De el sem tudjuk képzelni, milyen lehet most azoknak az orvosoknak, ápolóknak, akik a koronavírussal fertőzötteket gyógyítják. Szerettünk volna kávét, csokit, gyümölcsöt, bármi küldeni Nektek, kollágák, de felajánlásunk annyira meghatotta Tóth Tamást, a dél-pesti egyesített kórház ápolási igazgatóját, hogy csak annyit tudott mondani, már az is elég, hogy ez valakinek az eszébe jutott. Büszkék vagyunk Rátok, és az intenzív osztályunkról üzenjünk: tartsatok ki, mert ti vagytok a legjobbak, a legerősebbek. Ti megcsináljátok. Mi nagyon szurkolunk nektek, akik láthatatlanul harcoltok értünk. Köszönjük, hogy vagytok!
Csatlakozz hozzánk és üzenj azoknak, akik most is ott vannak és helyt állnak!

#veletekvagyunk

#veletekvagyunk Mi tudjuk, hogy milyen egy intenzív osztályon, súlyos betegséggel küzdő ember ágya mellett állni. De el...

Posted by Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet on Wednesday, March 11, 2020

Eközben Sebestyén Balázsnak a szokásos görény-stílusban ennyire futotta:

Ajánljuk többször is meghallgatni, ahogy a háttérben röhög a Rákóczi-Vadon unterman-duó. (Az unterman, a gyengébbek kedvéért az az alárendelt szerepet játszó figura, akinek a vállára állva tündökölhet az első számú ripacs.)

Aztán Sebestyénhez csatlakozott egykori műsorvezető cimborája, a mostanában már Gyurcsány-koszton éldegélő Vágó István. Együtt zeng a görénykórus.

Vágó ezt találta kiposztolni, igazi „kvíz-professzorhoz” méltóan.

Eközben a magyar kórházakban az egészségügyi dolgozók teszik a dolgukat a koronavírus-vészhelyzet első napján is. Közben meg biztatásként tenyérbe rajzolt szíveket küldenek egymásnak.

És nemrégiben újra megköszönték azt a sok biztatást, kedves szót ami feléjük árad.

Tele van a sajtó velünk, azzal, hogy ha valamikor, akkor most össze kell fognunk, és támogatnunk kell az egészségügyben...

Posted by Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet on Thursday, March 12, 2020

(Ripost)

Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors