Ágnes öngyilkos lett a Brexit miatt

Nyilvánosságra hozta kedden egy márciusi, megdöbbentő haláleset körülményeit Angliában a Norfolk megyei halottkémi hivatal. A megyeszékhelyen, Norwich-ben a tavaszi hónap első napján ugyanis felakasztotta magát egy magyar nő.

Angliát és Theresa May brit kormányfőt gúnyoló bábú © mti

A vizsgálat megállapította, hogy valóban öngyilkosság történt, idegenkezűségre utaló jelet nem találtak. Az áldozat az 52 éves B. Ágnes volt. Róla a nyomozás megállapította, a Norfolki és Norwich-i Vakok Szövetségénél dolgozott önkéntesként, és nagyon aggódott amiatt, hogy a Brexit miatt el kell hagynia Nagy-Britanniát.

Önkéntesként dolgozott az intézetben

A nő hetekkel a halála előtt levelet kapott a munkaügyi hivataltól, amelyben azokról a lehetőségekről tájékoztatták őt, miként tud újra munkát szerezni magának. Yvonne Blake halottkém a helyi sajtónak úgy nyilatkozott, Ágnes nagyon megijedt a hivatalos levéltől. Félt attól, hogyha nem szerez gyorsan munkát, a britek Európai Unióból való kilépését követően vissza kell költöznie Magyarországra. Amit viszont nem szeretett volna. Végül riadalma felülkerekedett a racionális érveken. Emiatt elment a Whitlingham Lane-i erdőségbe, ahol kötelet tett a nyakába és véget vetett az életének. Testét két kutyasétáltató találta meg még aznap kora délután.

Mi vár a magyarokra?

Theresa May brit miniszterelnök pár hete bejelentette, a jelenleg törvényesen ott élő, uniós állampolgárok közül senkinek nem kell majd távoznia a brit EU-tagság megszűnése után. Azok a külföldi EU-állampolgárok hivatalos és automatikus letelepedési státuszt kapnak, akik egy később meghatározandó napig legalább öt éve folyamatosan Nagy-Britanniában élnek. Azok pedig, akik a kijelölendő határnap előtt érkeznek, de addig nem töltöttek el öt évet Nagy-Britanniában, szintén maradhatnak. Ők viszont ötéves kinttartózkodást követően folyamodhatnak letelepedési státuszért.

VAN SEGÍTSÉG!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors