Előrejelzés

Pirosba borult az ország: brutális idő tart felénk, ezt nem láttuk jönni

Bors

Létrehozva: 2024.07.10.

A következő napokban új értelmet nyer a hőség fogalma. Ha nehezen viseled a kánikulát, rossz hírünk van!

A hét további részében az egész országban perzselő forróság várható, néhány helyen fordulhat csak elő egy-egy zivatar. Már a harmadfokú hőségriasztást is kiadták!

macska cica napsütés
Nem csoda, ha semmi megerőltetőhöz nem lesz kedved a nagy melegben! (Fotó: Pexels)

Szerdán sok napsütésre, országos hőségre számíthatunk. 33-40 fok között változik a hőmérséklet, az Alföldön lesz a legmelegebb. A HungaroMet Nonprofit Zrt. az egész országra hőségriasztást adott ki, de harmadfokúra emelte a figyelmeztetés fokozatát Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Tolna vármegyében. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 29 fok felett alakulhat. Zivatarok is várhatók ugyanakkor, villámlás és esetenként jégeső kialakulása miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém vármegye kapott citromsárga figyelmeztetést.

Nem kímél a hőség! (Forrás: met.hu)

Csütörtökön túlnyomóan napos, száraz, aszályos idő lesz. A legtöbb helyen forróság várható 35 fok feletti maximumokkal. Ismét hőségriasztást kapott az ország, aznapra Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna vármegyében emelték harmadfokúra a riasztás mértékét.

Pénteken csupán kevés felhő zavarja a perzselő napsütést, nem lesz csapadék - írja a Köpönyeg. 35-40 fokig melegszik a levegő.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek