Takarítás

Öt perc alatt tiszta lesz a mikrohullámú-sütőd ezzel az egyszerű trükkel - Videó!

K.B.

Létrehozva: 2024.06.12.

Végre búcsút mondhatsz az ételmaradékoknak a mikródban.

Az elmúlt hetekben célunkká tűztük ki, hogy a konyha minden sarkát segítsünk tisztává varázsolni a kedves olvasóink számára. Előző cikkünkben a sütőrácsok megtisztításának trükkjéről számoltunk be, de kiderült a titok arról is, hogy a felmosórongyunk fejét hogyan lehet a legegyszerűbben újjá varázsolni. Most pedig folytatjuk a konyhai tippek bemutatását, legújabb részünkben megmutatjuk az "5 perces" mikrohullámú sütő kitakarításnak a lépéseit.

mikrohullámú sütő, mikró
A tiszta konyha egyik kritikus pontja a mikrohullámú sütő/Fotó: unsplash.com 

A Mirror életmód rovata fejlesztette ki a trükköt, amelynek végrehajtásával végre megszabadulhatunk az odaszáradt ételmaradékoktól, és a zsírfoltoktól. A taktikához pedig nincs semmi másra szükségünk, mint két csésze fehér ecetre. Ezt a kevésbé ismert természetes hatóanyagokból készült szert Magyarországon is egyszerűen megvásárolhatjuk, körülbelül 800 forinttól - 2000 forintig terjedhet az ára különböző kiszerelésekben. D elássuk, hogyan is kell elvégeznünk a munka oroszlánrészét:

Egy üveg tálat felöntünk 500 ml fehér ecettel, ezt behelyezzük a mikrohullámú sütőnk tárcsájára, majd 5 percen keresztül mikrózzuk a behelyezett varázsszert. Ezután még 5 percig hagyjuk bent pihenni, és várjuk, hogy kifejtse jótékony hatását a szer a dobozban. 10 perc után pedig fogunk egy nedves rongyot és jól áttöröljük a mikró belsejét, és a tálkát is. Ezután hatalmas meglepetésben lesz részünk, ugyanis olyan tiszta lesz a mikró belseje, mint új korában.

A taktikáról egy videót is készített a lap, ezt itt tudjátok megtekinteni:

@the.homeworks The Homeworks; 2 STEPS AND 30 SECONDS FOR A CLEAN MICROWAVE!!! 1. 🫙measure 2 cups white vinegar in microwave safe bowl and place in microwave for 5 min, leaving it in for 5 extra minutes to steam. 2. 🧽Wipe clean with damp reusable cloth. #thehomeworks #thewomeworksdesign #homeworks #design #kitchenhacks #microwave #microwavecleaning #cleaninghacks #microwavecleaninghack #quickcleaninghacks #coffeebreak #whitevinegar ♬ Illusion of Perception - VEL94EV

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek