Buszbaleset

Megszólalt a buszbalesettel kapcsolatban az egyik kisfiú édesanyja: Örökre hálás leszek a tanároknak!

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.06.12.

Felborult a fertőrákosi általános iskola egyik osztályának busza Horvátzsidány és Kőszeg között. Mint arról beszámoltunk, a járműben utazó 30 gyermek közül a csodával határos módon senki sem sérült meg komolyabban. A három kísérő és a sofőr is jól vannak. A Borsnak megszólalt az egyik kisfiú édesanyja.

Vidám gyermekkacaj hallatszott június 12-én reggel a fertőrákosi általános iskola által bérelt buszon. A második osztályosok ugyanis az évzáró kirándulásukra indultak Kőszegre. A pedagógusok és a szülők is biztosították róla a gyerekeket, hogy nagyon jól fogják magukat érezni, mert igazán izgalmas program vár rájuk: megtekintik a híres várat. Miután a 7-8 éves gyerekek elköszöntek a szüleiktől, a sofőr beindította a motort, majd a gázpedálra lépett. Mintegy 50 kilométer megtétele után azonban a jármű egy balra ívelő kanyar után a felázott padkára csúszott, majd az oldalára borult. Hirtelen kitört a pánik, de szerencsére senki sem sérült meg komolyabban. A gyerekek és a felnőttek is a tetőablakon keresztül, saját lábukon hagyták el a buszt.

Könnyebb sérülésekkel megúszták a gyerekek  Fotó: VAOL

 A Bors elérte az egyik kisdiák édesanyját, Ágnest:

- Életem végéig hálás leszek a kísérő tanároknak, akik gondoskodtak arról, hogy a gyerekek be legyenek kötve a buszon. Minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj. Jelenleg még a kórházban várjuk Zalán eredményeit, de nagy valószínűséggel még az agyrázkódást is megúszta 

– mondta lapunknak az édesanya.

Összssen hat gyermeket szállítottak a helyszínről kórházba, nagy valószínűséggel inkább csak elővigyázatosságból.

- Amikor meghallottuk a baleset hírét, természetesen ijedten hívogattuk egymást a szülőtársakkal. Aki csak tehette, a helyszínre sietett. A gyerekek természetesen megijedtek, többen sírtak is, de a tanárok igyekeztek őket megnyugtatni. Elismerést érdemelnek, hogy milyen higgadtan tudták kezelni a helyzetet.

A gyerekeket igyekeztek megnyugtatni  Fotó: vaol

- Mindannyian megnyugodhatunk, mert jól vannak a gyerekek. Bízunk benne, hogy később inkább egy emlékezetes kalandként gondolnak majd vissza a történtekre, és nem szenvednek lelki traumát sem – tette hozzá mindehhez egy másik gyermek közeli rokona.

Természetesen megpróbáltuk szóra bírni az intézmény vezetőjét is, de ő határozottan elzárkózott a nyilatkozattól.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek