Városliget

Liget Budapest: ingyenes KRESZ-suli indul a Városligetben - Videó!

Létrehozva: 2024.06.13.

Ingyenes KRESZ-suli indul a városligeti KRESZ-parkban; a Liget Budapest Projekt és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum együttműködésével létrejött nyári programsorozatra 1400 gyereket várnak az ország minden tájáról.

Egyirányú és kétirányú közlekedésre alkalmas útszakaszok, különböző kereszteződések, gyalogátkelőhely, körforgalom, vasúti átjáró, parkolóhely, fekvőrendőr, szlalompálya, közlekedési lámpa és számos közlekedési tábla – mindezen helyeken rutint szerezhetnek azok a gyerekek, aki ellátogatnak a Városligetbe, a nemrég átadott KRESZ Parkba - számolt be róla a Metropol.

MK__4349
Az oktatás során a gyerekek a biztonságos közlekedés alapjaival ismerkednek meg. / Fotó: Máté Krisztián

A Liget Budapest Projekt és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum együttműködésében június 13-tól egészen augusztus 27-ig várják az érdeklődő gyermekeket, akik megtanulhatják a szabályos és biztonságos közlekedés alapjait.

A hetente két alkalommal megszervezett oktatáson teljesen ingyenesen részt vehet bárki, aki előtte regisztrált. Mivel 2024 szeptemberétől a középiskolák kötelező tananyaga lesz a KRESZ és az egészségügy, nemcsak óvodásoknak és kisiskolásoknak, hanem középiskolásoknak is érdemes végigmenniük a pályán.

MK__4352
A gyerekek valós helyzetekkel találkozhatnak, mint pl. egy vasúti átjáró. / Fotó: Máté Krisztián / Metropol

Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója a június 13-ai megnyitón mindenkit emlékeztetett, hogy korábban a társadalmi hasznosságról és a támogatottságról is beszéltek a teljesen megújult Városliget kapcsán. A KRESZ Park átadása után - mely valamivel nagyobb terület, mint a Blaha Lujza tér - jól látszik, milyen nagyszerű lehetőségek rejlenek benne.

 

A KRESZ Sulinak köszönhetően egyre több gyermek és egyre több fiatal tanulhatja meg a KRESZ alapjait és azt, hogyan kell egy városi környezetben biztonságosan közlekedni

 

– hangsúlyozta Gyorgyevics Benedek.

MK__4286
Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója a június 13-ai sajtótájékoztatón. / Fotó: Máté Krisztián / Metropol

Schneller Domonkos nemcsak a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója, ő a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) elnöke is, így nem csoda, hogy közel áll a szívéhez a közlekedés.

 

Az általános együttműködési megállapodással támogatjuk egymást abban, hogy közös erővel érjük el céljainkat

 

– fogalmazott Schneller Domonkos, majd hozzátette: „A magyar közlekedési kultúra nincs elég magas szinten az EU-s átlaghoz képest.”

Egymillió lakosra vetítve ugyanis jóval többen halnak meg kerékpáros balesetben, mint más EU-s országokban. A program többek között ezen is szeretne javítani.

MK__4298
Schneller Domonkos, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója, valamint a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) elnöke. / Fotó: Máté Krisztián /Metropol

Egyetlen emberélet is sok, amit a közlekedés oltárán feláldozunk

– hangsúlyozta az MKSZ elnöke, aki azt reméli, hogy a fiatalok ezentúl tudatosabbak lesznek majd a közlekedésben. Így remélhetőleg először csökken, utána pedig a nullához közelít majd a kerékpáros közlekedéshez köthető balesetek száma az országban. A nyár végéig tartó programon egyelőre 1400 gyermek résztvevőre számítanak.

 

Nézd meg a Metropol Ligetről készült videóját!

További részleteket a Liget Budapest oldalán találsz, melyet ITT érhetsz el.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek