trükk

Ezekkel a trükkökkel ismerhetjük fel első pillantásra a hamisítványokat

Létrehozva: 2024.03.04.

Ezekre jó odafigyelni.

A hamisítók kreativitása határtalan, technikájuk is egyre inkább fejlődik, ezért nem könnyű első ránézésre felismerni, ha nem eredeti egy termék. A legtöbbször a ruhákat és a parfümöket hamisítják, ezért most mutatjuk, hogyan ismerhetjük fel a silány másolatokat - írja a Fanny Magazin

1. Gyanús, ha túl olcsó

Ha nem hivatalos márkaboltban vásárolunk, hanem outletekben, használtruha-üzletekben vagy kínai webshopokban keresgélünk, érdemes összehasonlítani más üzletekben látott árakkal. Gyanakodjunk, ha valami túl olcsó, hiszen valószínűleg hamisítványról van szó.

2. Elírtak egy betűt
Vegyük szemügyre a márka logóját. A hamisítványokon gyakran a márkanév eltér az eredetitől, lehet ez akár egy-egy betű eltérés, vagy az eredetihez képest nagyobb betűméret vagy betűtávolság, de a szöveg színe lehet homályos, vagy az márkától eltérő színárnyalatú.

3. Már most bolyhos

A hamisítványok általában gyengébb minőségű anyagokból készülnek, mint az eredeti termékek. Ha azt látjuk, hogy az anyag túl gyenge, túl vékony, vagy már bolyhosodik, esetleg más színárnyalatú az eredetihez képest, akkor nagy valószínűséggel nem márkás terméket tartunk a kezünkben.

4. Elpattant a cérna

Nézzük végig a ruhát a varrás mentén is: a minőségi daraboknál az öltések sokkal sűrűbbek, gyakorlatilag hibátlanok, nem látható elpattant cérna vagy kilógó szálak.

5. Lógó gombok
Ha a ruhán gombok vannak, érdemes ezeket is megvizsgálni. A minőségi, márkás darabok esetében a gombok szorosan vannak rögzítve, és gyakran a márkajelzést is feltüntetik rajtuk. Ezzel szemben a hamisítványokon nincs ilyen, és legtöbbször csak néhány öltéssel rögzítik őket.

6. Gyenge a minőség

Az eredeti darabok címkéje szépen van felvarrva a ruhára, magas minőségű anyagból készül, és a márkanév megegyezik az eredetivel. A hamisítványok esetében viszont a címke gyengébb minőségű, és a márkanév írásában gyakran eltér az eredetiétől.

Ezekre is figyeljünk még!

1. Óvatosan a parfümökkel!

A parfüm az egyik leggyakrabban hamisított termék, ezért különösen fontos az óvatosság. Jobb választás lehet nagyobb áruházláncokban, vagy más, megbízható üzletekben vásárolni. Az aukciós oldalak is kockázatosak lehetnek, így érdemes átolvasni az eladó értékeléseit.

2. Laza a csomagolás

Az eredeti termékeknél a csomagolás tökéletesen illeszkedik a dobozra. Szorosan ráfeszül, nem csúszkál. Ha egyáltalán nincs celofán a parfümön, vagy túl laza, gyűrött, és könnyen elmozdul, akkor biztos, hogy hamisítványról van szó. 

3. Más névre keresztelve

Sokszor a hamisítvány kísértetiesen hasonlít az eredetire, csak egy szó van elírva benne, amit észre sem veszünk, ha nem ismerjük a márkát. Ezért vásárlás előtt ellenőrizzük az interneten a márka logóját, a parfüm nevét, és ha apró különbséget észlelünk, gyanakodjunk.

4. Egyedi kódokkal
Ha minden üveg alján ugyanaz az azonosító szám található, valószínűleg hamisítvánnyal van dolgunk. Az eredeti termékek esetében ugyanis minden parfüm rendelkezik egyedi kódszámmal, és a papírcsomagoláson és az üvegen található kódszámnak egyeznie kell.

5. Tollal ráfirkálva

Fontos, hogy az eredeti termékeken a kódszám dombornyomott technikával vagy lézernyomással kerül a csomagolásra, sosem könnyen eltávolítható festékanyaggal.

6. Vastag a fúvóka

Leggyakrabban arról ismerhető fel a hamis parfüm, hogy a benne lévő műanyag fúvóka szokatlanul vastag és erősen elhajlik. Az eredeti parfüm fúvókája vagy pont az egyik sarokig ér és szinte láthatatlan, vagy egyenesen az üveg aljáig fut.

7. Laposabb az aljánál

Az eredeti gyártók gondoskodnak arról, hogy az üveg belső alja homorú legyen, így az utolsó cseppek az üveg sarkában gyűlnek össze, épp ott, ahová elér a fúvóka.

8. Leesik az üvegről

A márkás daraboknál kényelmesen le tudjuk húzni a kupakot az üvegről, míg a hamisítványok kupakjai lazák, sokszor szinte leesnek az üvegről. Emellett gyengébb minőségűek, esetenként fém helyett műanyagból készülnek, és gyakran a formája sem illeszkedik tökéletesen az üveghez.

9. Árulkodó színek

Az eredeti parfümök általában nem tartalmaznak sok színezőanyagot, ezért általában halvány árnyalatúak a parfümök. Ha a folyadék színe túl sötét, vagy eltér a megszokott színtől, akkor nagy valószínűséggel hamisítvánnyal van dolgunk.

10. Zavaros az állaga

Az is árulkodó jel lehet, ha az alkoholos-vizes oldatot beszínező anyag leülepszik az üveg aljára. Ezzel ellentétben a márkás parfümök általában átlátszóak, nem zavarosak, és nem rakódik le semmi az üveg aljára, még akkor sem, ha hosszú ideig állnak.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143561_auto_resized.jpg
origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27226_resized.jpg?avcount=1713597612
origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137545_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144655_auto_resized.jpg
vg.hu

A cégek kényszerértékesítéséről kérdezte Svájc elnöke Orbán Viktort Budapesten

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17093867_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Innen tudod, ha túl sok kávét iszol: a szervezeted jelez

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27232_resized.jpg?avcount=1713597612
origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17073172_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713597612
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713597612
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134477_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mennyire ismered a retró tévéműsorokat? Kvízünkkel most letesztelheted a tudásodat!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145449_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Lövéshangokra riadtak fel a szegediek, a város több pontján is észlelték a különös zajt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/IzobYAUPf4-jlaB8z4BCyiO9Gs7AbBaKJk8LCzTy7aw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2MTFlZTQwNmNmZjQ0ZWViNWI3MTI4NDE3MzRiYjEz.jpg
Para

„Olyan volt, mintha jöttek volna utánunk” – rémisztő, mik történtek a magyar szellemkórházban

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/fXZC9zgrIxMs0KQAVMs58EPcxoGV_sf9LI1N5FPAGNo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YWU1ZTNmNjRjYzRjOTRiN2EwZDI5MDY0YTg3MjVi.jpg
Nemzet

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól