Pecarovat

Horgászturisztikai szolgáltatóközpontokat hoz létre a Mohosz

K. D.

Létrehozva: 2023.05.18.

Módosítva: 2023.05.18.

A kormány kikéri a horgászok véleményét is a vízi turizmus fejlesztéséről.

Ősszel kerülhet a kormány elé a horgászturisztikai stratégia és program, az előkészítő munkacsoportban a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) mellett a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda is részt vesz. Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a sajtótájékoztatón elmondta: 

a kormány közéleti tevékenysége a társadalmi párbeszédre épül, ezért a vízi turizmus jövőjének alakításában számítanak a horgászok észrevételeire. 

Mohosz sajtáj Nyitrai Zsolt Révész Máriusz
Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója hangsúlyozta: számítanak a horgászok javaslataira is Fotó: Nagy Zoltan

A több mint 800 ezer tagot képviselő Mohosz részéről jogos igény, hogy bekapcsolódhassanak a fejlesztésekbe, véleményezhessék a beruházásokat. A konzultációk eredményei mindig hasznosulnak, a kormány figyelembe veszi az érintettek visszajelzéseit, így a horgászok észrevételeire is számít a stratégia kidolgozásakor.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot a horgászokkal

Nem a semmiből kell dolgoznunk. Az 1200 tagszervezetünk folyamatosan küldi hozzánk az észrevételeiket, igényeiket. Ezekből a javaslatokból alakítjuk majd ki a stratégiát, amivel felfejleszthetjük a horgászturizmust 

– fogalmazott a Borsnak Szűcs Lajos, a Mohosz elnöke. Nyitrai Zsolt lapunknak arról beszélt, hogy a kormányzat folyamatosan kapcsolatban van a több mint 800 ezer tagot tömörítő horgászszövetséggel, és az sem újdonság, hogy kikérik a horgászok véleményét.

100 ezren mondták el a véleményüket

2018-ban a Mohosszal elindítottunk egy online konzultációt Párbeszéd a magyar horgászat jövőjéről címmel. Rövid idő alatt több mint 100 ezren mondták el a véleményüket 

– tette hozzá a miniszterelnök főtanácsadója.

Mohosz sajtáj Nyitrai Zsolt Révész Máriusz
Dérer István a Borsnak elmondta, milyen fejlesztéseket terveznek Fotó: Nagy Zoltan

Dérer István, a Mohosz főigazgatója konkrétumokat is elárult lapunknak azzal kapcsolatban, milyen horgászturisztikai fejlesztéseket terveznek.

Szolgáltatóközpontok jönnek létre

Horgászturisztikai szolgáltatóközpontokat hozunk létre, jellemzően olyan helyekre, ahol kiemelt vizek vannak, amelyek népszerűek a horgászok és a versenyzők körében. 

"Ezek a létesítmények a hét minden napján a pecások rendelkezésére  állnak, emellett alkalmasak lesznek a szervezetek infrastrukturális támogatására is. Utóbbihoz tartozik, hogy több kukát helyezünk ki a vizekhez, ezzel is megakadályozva a szemetelést, mellyel szemben kőkeményen fellépünk" – nyilatkozta a Borsnak a főigazgató. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek