Állati

Erre figyelj, hogy ne kapjon mérgezést a kutyád: „Senkinek nem kívánom amin átmentünk”

Kurkstein J.

Létrehozva: 2023.02.18.

Azt, hogy mennyire veszélyes is a diómérgezés a kutyákra egy korábbi figyelmeztető cikkünkre érkezett hozzászólások is bizonyítják.

1915193773

Forrás: Shutterstock

Több olvasónk is beszámolt arról, hogy bizony az ő kedvence is beleesik azokba, akiknek a négylábúi a penészes, 

rohadt diótól produkáltak mérgezéses tűneteket, sőt olyanok is vannak a kommentelők között, akik kutyájának élete is veszélybe került,

 ám ezek idejében való felismerése és az állatorvoshoz való szállítás megmentette az négylábút. Az ilyen mérgezésről a Metropol adott hírt elsőként, alig egy napja.

A,Yellow,Puppy,Is,Sick,With,Food,Poisoning
Legyünk éberek, hogy kedvencünk ne egyen rohadt diót Fotó: RIDO PAHOTAN TUA MANIK / Shutterstock

Az egyik hozzászóló csaknem elvesztette a kutyusát egy diómérgezés miatt: 

Sajnos mi is belelestünk a dió mérgezésbe. Pont egy hete szombaton, ilyenkor rohantunk az állat orvoshoz. Egy haj szálon múlt a kutyánk élete. 

- fejtette ki a vele és kutyájával történteket Erika, aki arról is beszámolt, hogy pontosan úgy, ahogy a cikkünkben írtuk a penészes, gombás dió mérgező a kutyák számára és náluk van dió fa, és hiába szedték fel a földre hullott dió nagy részét, így is maradhatott pár darab a kertjükben, ami széttört, amikor véletlenük ráléptek.

"Ezeket szedi fel a kutya, és ettől lett beteg. Senkinek nem kívánom amin átmentünk, ahogy láttuk szenvedni a kutyust. Egy egész délután és éjszaka volt altatásban, mert ahogy ébredezett egyből epilepszia szerű roham tört rá. Mi sem tudtunk erről idáig, de mostantól fokozottan figyelni fogunk rá, hogy az összes diót összeedjük a földről." 

Sad,Dog,Close,His,Eyes,Like,A,Dying,Dog,Like
Azonnal vigyük állatorvoshoz a kutyánkat, ha a mérgezés tüneteit tapasztaljuk nála Fotó: PINANDIKA ANINDYA GUNA / Shutterstock

Egyáltalán nem egyedüli eset Erikáé, hiszen Gabriella is hasonló történtekről számolt be a kutyájával kapcsolatban. 

Sajnos épp ebbe vagyunk

Tegnap reggel még semmi baja nem volt a kutyánknak. Elmentem dolgozni, és mire haza jöttem hányik, remeg. És diódarabok is vannak a hányásába. Habos, nyálkás. 

- osztotta meg rossz élményét a szintén pórul járt ebtulajdonos.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek