Baleset

Műlábbal tért vissza a színpadra a Győri Nemzeti Színház táncosa

Kóré Károly

2022. július 4. hétfő 08:30

Közlekedési balesetben elvesztette a bal lábát, az orvosai sem hittek felépülésében, mégis visszatért a színpadra a magyar táncművész Katona Imre, aki szerint minden a megfelelő hozzáálláson, akaraton és a jó szakembereken múlik.

A teljes hazai művésztársadalom a civilekkel együtt szorít az Operettszínház múlt héten megsérült táncművészéért, Tóth Nikolettért, akire a Jókai utcában épületelemek omlottak. Súlyos koponya- és gerincsérüléseket szenvedett, napokig élet és halál között lebegett. Azóta sokat javult az állapota, de továbbra kérdéses, hogy lábra fog-e állni, színpadra fog-e lépni valaha. A Bors megtalálta Niki egyik sorstársát, aki ismeri is a fiatal lányt.

A tatabányai születésű Katona Imre 2019. őszén egy villamosmegállóban várt a szerelvényre, amikor észrevett egy lerobbant autóst, akihez odament segíteni. Ekkor ütötte el és passzírozta neki az álló gépjárműnek egy érkező autó. A fiatal tehetség olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy amputálnia kellett a bal lábát. Nem is kell hangsúlyozni, hogy ez egy táncosnak milyen traumát okozhat, azonban Imre emberfeletti hozzáállásról és kitartásról tett tanúbizonyságot.
Az a fajta koordinációs képesség, amit gyerekkoromtól megszereztem sokat segített abban, hogy a baleset után egyáltalán lábra tudtam állni – mondta a Borsnak Imre.

Imre nem adta fel, amputációja után is visszatért a színpadra

– A saját kezembe vettem az irányítást, és szerencsémre egy kiváló gyógytornásszal, Suti Andreával működhettem együtt. Nagyon gyorsan rá kellett jönnöm, hogy a siránkozás nem visz előre, pedig lett volna okom rá, hiszen pont az ügyesebbik az úgynevezett ugrólábam sérült meg – emlékezett vissza Imre, akinek elszántságát mutatja, hogy a balesete óta már többször is fellépett, például a 64. Év Sportolója Gálán.

Nagyon sok múlik az akaraton. Nem maradtam kerekesszékes, ahogy azt nekem a kórházban egy orvos jósolta. Azonnal kiküldtem a kórteremből, és megmondtam, hogy csak olyan gyógytornászokkal és orvosokkal vagyok hajlandó együttműködni, akik képesek elvonatkoztatni az általánostól. A lehetetlen szó számomra egy vonatkozásban értelmezhető: ha azt akarják velem elhitetni, hogy valamire nem vagyok képes. A fiatal táncművész azt is elárulta, hogy rendkívül hálás a menyasszonyának, Dániel Mercédesznek, amiért egy neki szervezett jótékonysági gálára begyakorolt és előadott vele egy kortárs duettet. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt a Mol rendkívüli bejelentése!

mandiner.hu

Steven Seagal ukrán hadifoglyok közé ment és jókorát nácizott

metropol.hu

Sokkot kapott a sofőr! Kerékgyártó Gyula egy száguldó vonat elől mentett meg öt embert

magyarnemzet.hu

Lefejelte és kirúgta meztelen barátnőjét a hotelből a legendás futballista

ripost.hu

Se bugyi, se más, teljesen meztelenül mutatja meg buja idomait a tüzes vérű színésznő

mandiner.hu

Verhofstadt nem ért egyet az oroszok Unióból való kitiltásával

borsonline.hu

Gyászol Kovács Ákos: elcsukló hangon emlékezett meg a veszteségről

mindmegette.hu

Ha csak 1 napod van fogyókúrázni: 4 tuti villámdiéta - mintaétrenddel!

borsonline.hu

Súlyos kijelentést tettek az ukránok, a háború végéről van szó

borsonline.hu

Szörnyű buszbaleset történt Budapesten, folyik a mentés

borsonline.hu

Hét városból rohantak a tűzoltók Magyarbánhegyesre, hatalmas a baj

borsonline.hu

Egy emberért még küzdenek - sokkoló helyszíni fotók a budapesti buszbalesetről

További cikkek

Fűtés

Nem jár erdőirtással a tűzifa kitermelése

Hős

Dráma a simontornyai vasúti átjáróban: „Az égiek hoztak engem vissza, és ők küldtek most ide”