Dráma

Megrázó részletek: ezért akart öngyilkos lenni a fiú a Margit hídnál

Dózsa Gabriella

2022. május 20. péntek 03:30

Fináncz Dominik szerda délután munka után sétált hazafelé a Margit hídon, amikor meglátta a híd belső korlátján a srácot. Zsigereiben érezte, hogy nagy a baj, mindjárt a mélybe veti magát, ezért odasétált hozzá és beszélgetni kezdett vele. Meghallgatta bánatát, biztató szavakkal próbálta lebeszélni az öngyilkosságról, sőt a rendőrök kiérkezéséig vele maradt.

Forrás: Bors Archív

Fináncz Dominik 22 éves, de sokkal érettebb a koránál. Civilben a csókakői polgárőrség tagja, talán ennek és egy éves katonaságának is köszönhető, hogy az öngyilkosságra készülő srác segítségére sietett. Higgadt maradt, és nyugodt hangon beszélni kezdett a Margit híd Duna felé néző korlátjába kapaszkodó fiatalhoz. 

Fináncz Dominik polgárőr
Fotó: Bors Fináncz Dominik hihetetlen lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot 

Nem volt kérdés, hogy mit kell tennem, egyszerűen nem sétálhattam el mellette 

– kezdte a Borsnak felidézni a történteket az életmentő Dominik. – Munka után, szokás szerint a barátnőmmel beszéltem telefonon, amikor megláttam a bajban lévő srácot. Egyből letettem és mentem is hozzá. Mindent mondtam neki, ami az eszembe jutott, hogy mondja el, mi a baj, segítek. Hogy ha bejön, meghívom egy sörre, megölelem, bármi. Elmesélte, hogy kidobták a szülei, teljesen kétségbeesett, nem lát kiutat. Mondtam neki, hogy az élet szép, segítek!

Dominik a rendőrök kiérkezéséig beszélt a sráchoz, miközben a mellettük elhaladó autósok bekiabálása csak nehezítette a helyzetet.

Üvöltöztek szegény felé, hogy Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj! Nem csoda, hogy mikor a rendőröket meglátta a srác, csak annyit mondott nekik, hogy lőjetek le! – folytatta. 

Szerencsére a tinédzserhez elértek szavai és addigra kiérkező 13. kerületi járőrök, és Domi segítségével behúzták a srácot.

Koszó Attila járőr
Fotó: Bors Koszó Attila járőr

– Nagy segítség volt Dominik, mert elterelte a srác figyelmét, így oda tudtam lopakodni – vette át a szót Koszó Attila járőr. – Ketten megfogtuk kétoldalt a vállát, majd a közben megérkezett 5. kerületi kollégával be is tudtuk húzni a fiatal srácot, megmentettük az életét. Szomorú, hogy ilyen fiatalon el akarta dobni az életét! A mentők bevitték kórházba, orvosi segítségre van szüksége. 

Májusban nő az öngyilkossági szándék – A bizonyítványosztás, az érettségi hatalmas nyomást jelent a fiatalokra – mondta Dr. Makai Gábor, klinikai szakpszichológus. – Azok a diákok, akik egyébként is önbizalomhiánnyal küszködnek, nem kapnak támogatást a szülőktől, családtól, gyakran abban látják a megoldást, hogy kiszállnak az életből. 

Népszerű a Margit híd - A hét elején egy 40-60 év körüli nő holttestét húzták ki a Dunából a Margit híd lábánál. Április végén pedig egymás után egy 63 éves férfit és egy fiatal lányt húztak ki a folyóból a rendőrök, szintén a Margit hídról zuhantak a vízbe. 

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!


 


 


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szinte meztelenül készül a Szigetre Justin Bieber felesége - fotók

mandiner.hu

Mi történik a zaporizzsjai atomerőműnél?

metropol.hu

Rengeteg a sérült: két hullámvasút ütközött össze a vidámparkban

vg.hu

Hiába a tomboló infláció, a magyarok úgy halmozzák a készpénzt, mintha nem lenne holnap

ripost.hu

Széttárt combok, teljesen meztelenül jógázik a kertben a ringó mellű kebelcsoda

hirtv.hu

Láthatóvá vált az Ínség-szikla a Gellért-hegy lábánál – videóval

borsonline.hu

Facebookra posztolt a vérrel borított nő: Megöltem a gyerekeimet

lakaskultura.hu

Ha mindent újra kell kezdeni: otthondekorálás friss szingliként

life.hu

Scitec Muscle Beach: Egy fesztivál, amit körbeleng a kitartás és az erő (x)

borsonline.hu

Ki kellene tenni a Szigetre a megtelt táblát: elképesztő tömeg tombol Justin Bieber koncertjén

borsonline.hu

Kilenc egyszerű tipp, amivel rengeteget spórolhatunk a villanyszámlán

borsonline.hu

Csak egy parányi tanga feszült a popsijában: félmeztelenül kapták le a napon sütkérező üzletasszonyt

További cikkek

Tragédia

Képtelen hazamenni az apa - megrázó részletek a zalaegerszegi tragédiáról

Fesztivál

850 a víz, 5000 a gyros tál: A külföldieknek olcsó a Sziget, a magyaroknak kevésbé