Választás

A baloldal olyan gazdasági intézkedéseket akar, amely a magyar családokat veszélyeztetné, és katonákat, fegyvereket küldene Ukrajnába

2022. február 25. péntek 07:05

A baloldal olyan gazdasági intézkedéseket akar, amely a magyar családokat veszélyeztetné, és katonákat, fegyvereket küldene Ukrajnába

A baloldal kedden még azt mondta, hogy Magyarországnak magyar katonákat és fegyvereket kellene küldenie Ukrajnába, ezzel szemben ma már azt követelik, hogy Magyarország függessze fel a Paks II. beruházás engedélyezési eljárását, és utasítsa ki a Nemzetközi Beruházási Bankot Budapestről. A baloldal nincs tisztában a felelőtlen kijelentéseinek súlyával, hiszen miközben Nyugat-Európában egy nap alatt 50%-kal emelkedett a gáz ára, ehhez képest Magyarországon a magyar emberek továbbra is a rezsicsökkentett árat fizetik. Azzal, amit tesznek, belesodorhatják az országot a háborúba - írta meg az Origó. 

Márki-Zay Péter és a baloldal sokadjára ragadtatja el magát, és felelőtlen kijelentéseket tesznek az ukrajnai háborús konfliktus kapcsán. Miközben a baloldal kedden még azt mondta, hogy Magyarországnak magyar katonákat és fegyvereket kellene küldenie Ukrajnába, ezzel szemben ma már

AZT KÖVETELIK, HOGY MAGYARORSZÁG FÜGGESSZE FEL A PAKS II. BERUHÁZÁS ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSÁT, ÉS UTASÍTSA KI A NEMZETKÖZI BERUHÁZÁSI BANKOT BUDAPESTRŐL.

Márki-Zay az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedd este arra a kérdésre, hogy adna-e fegyvereket Ukrajnának, azt mondta, hogy

a NATO közös döntéseit kell végrehajtsa Magyarország is. Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.

A baloldal nem tudja, mit tesz

A baloldal nincs tisztában a felelőtlen kijelentéseinek súlyával, hiszen miközben Nyugat-Európában egy nap alatt 50%-kal emelkedett a gáz ára, ehhez lépest Magyarországon a magyar emberek továbbra is rezsicsökkentett árat fizetik.

Ha megtörténne, amit a baloldal követel, azzal veszélybe kerülhetne az orosz gázellátás.

AZZAL, AMIT A BALOLDAL TESZ, BELESODORHATJA AZ ORSZÁGOT A HÁBORÚBA, ÉS EMELLETT OLYAN GAZDASÁGI INTÉZKEDÉSEKET AKARNAK, AMIKNEK A MAGYAR CSALÁDOK IHATJÁK MEG A LEVÉT.

Miközben a baloldal háborúba sodorhatja az országot, Orbán Viktor miniszterelnök egyértelműen fogalmazott:

ELFOGADHATATLAN A BALOLDAL TERVE, HOGY KATONÁKAT ÉS FEGYVEREKET KÜLDJÖN MAGYARORSZÁG UKRAJNÁBA.

 

A miniszterelnök szerint Magyarországnak ebből a fegyveres konfliktusból ki kell maradnia. 

A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülése után videóüzenetet töltött fel a Facebook-oldalára a miniszterelnök.

Oroszország ma reggel megtámadta Ukrajnát katonai erővel, ezért a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülést tartott. Európai uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítéljük Oroszország katonai fellépését. Vésztanácskozást fogunk tartani ma Brüsszelben. Úgy látom, hogy az európai egység fenntartható lesz, és közös lépésekre szánhatjuk el magunkat - mondta a videóban a miniszterelnök.

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök kedden telefonon tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel az orosz-ukrán konfliktusról. A kormányfő leszögezte:

MAGYARORSZÁG A KOORDINÁLT EURÓPAI VÁLASZCSELEKVÉS RÉSZESEKÉNT TÁMOGATNI FOGJA A HELYZET RENDEZÉSÉRE IRÁNYULÓ KÖZÖS UNIÓS ERŐFESZÍTÉSEKET. ENNEK KERETÉBEN A KORMÁNY FOLYAMATOSAN EGYEZTET NYUGATI SZÖVETSÉGESEIVEL.

Miközben Márki-Zay és a baloldal felelőtlen nyilatkozatokat ad, addig a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az orosz-ukrán konfliktusban érintett szereplőket a folyamatos párbeszédre sarkallja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Napokon belül itt vannak a Xiaomi 12S mobilok, főszerepet kaphat a Leica

origo.hu

Elhagyta a felesége az RTL Klub gyerekverő sorozatsztárját

borsonline.hu

Egymásnak esett Suzy és Jolly a pénz miatt, kiderült, miért

vg.hu

Megijedtek a hazai ingatlanosok: megérezték a válság előszelét

ripost.hu

Hat megyére adtak ki riasztást: ekkor érkezhet az enyhítő eső

mandiner.hu

Oroszország megtorlással fenyegeti Norvégiát

ripost.hu

Nagyon komoly döntést hozott Schobert Norbi legkisebb gyereke

mindmegette.hu

Korlátozások a Lidlben! Ezekből a termékekből nem lehet akármennyit venni

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Egy pillanat alatt odalett 3 fiatal élete: borzalmas baleset történt Fejér megyében

borsonline.hu

Megszólalt a kivitelező cég, ez okozhatta az épületomlást a Jókai utcában

További cikkek

Szexi

Lefotózták, az erkélyen villant ki a barna hajú szépség szeméremdombja - fotó

Dráma

Megrázó részletek a Dunában eltűnt 17 éves lányról: 7 éves húga végignézte, ahogy elmerül